РС Русе

Регионалният съвет (РС) в Русе е постоянно действащата структура на КНСБ за подпомагане дейността на синдикалните организации в твоя град и областта.

Основните функции на РС са да защитава твоите синдикални интереси и да участва в регионални преговори със социалните партньори, държавни, частни, обществени органи и организации и отделни работодатели.

РС може да ти помогне да изградиш синдикална организация на твоята месторабота. Съветът осигурява и информационен обмен между твоята синдикална организация и ръководните органи на КНСБ и основните членове, така че интересите ти да са представени на браншово и национално ниво.

Като член на КНСБ в РС можеш да получиш безплатно експертно-консултантско обслужване по следните въпроси:

 • Колективно трудово договаряне;
 • Заплащане на труда;
 • Безопасни и здравословни условия на труд;
 • Заетост и безработица;
 • Социално осигуряване и подпомагане;
 • Колективни трудови спорове и организация на протестни стачни действия;
 • Организационно изграждане и развитие;
 • Обучение, квалификация и преквалификация на синдикални кадри.

Основно  място в дейността на РС Русе на областно ниво заема работата за развитие на ефективен социален диалог между работодатели, синдикати и държава на всички управленски  равнища за справедливо споделяне на тежестите на кризата между труд и капитал, между мениджмънт и работници.
Стремежът е в посока постигане на съгласие с партньорите  и социалният диалог, колективното трудово договаряне и подписването на КТД да бъдат част от инструментариума при разработване на антикризисните програми и на стратегиите за овладяване и управление на риска.
За постигане на визия за развитие на секторите и фирмите се работи чрез диалог и многовариантност на колективните преговори, съвместно анализиране на ключовите фактори за успех на бизнеса, с акцент върху инвестициите в човешкия капитал и увеличаване разходите за работната сила; постигане на разумен и справедлив баланс между гъвкавост и сигурност в политиката по заетостта и управление на човешките ресурси.

Брой синдикални организации – 168
Брой синдикални членове – 7075


Екип:

 1. Боянка Димитрова – областен координатор
 2. Любомир Порчев – експерт - юрист
 3. Жюлвен Рамадан - експерт-специалист

Контакти на РС Русе:

адрес: 7000, ул. "Александровска" 53
тел.: (082) 83-33-66, 0885 893953
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Общински координатори на КНСБ:

 • Руска Димитрова - общински координатор Бяла, Ценово, Борово
  адрес: Бяла, Русе - пл. Екзарх Йосиф I  3
  тел.: 0885 893961 
  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Доверени на синдиката адвокати:

 • Йордан Дойчинов