Европейска фондация за обучение

 
Image 
 
(ETF)


Основна функция на ETF е да подпомага системите за образование и обучение в съседни на ЕС региони, каквито са Балканите, Северна Африка, Близкия Изток и бившия Съветски съюз. Чрез работата си от името на ЕС, фондацията подпомага около 30 страни в тези региони да развиват уменията и знанията на хората с цел насърчаване на по-добри условия на живот, активно гражданство и демократични общества, в които се зачитат правата на човека и културните различия.
Работата на фондацията се основава на убеждението, че развитието на човешките ресурси може съществено да допринесе за доброто функциониране на трудовия пазар. По този начин би могло да се увеличи благосъстоянието, да се създаде устойчив растеж и да се насърчи социалната интеграция в страните в преход.
Много от страните, с които фондацията работи, са изправени пред огромни социално-икономически и демографски проблеми, свързани с бедността, управлението, инфраструктурата, безработицата и достъпа до инвестиции. Част от решението на тези проблеми са модернизацията на системите за образование и обучение, които са неразделна част от социалното развитие, и като такива са решаващи фактори за потенциала на развитие на всяка страна и отношенията й със световната икономика.

Година на създаване: 1994
Изпълнителен директор: Muriel Dunbar
Адрес:
Viale Settimio Severo 65
I-10133 Torino
Italy
Тел: (39) 011 630 22 22
Факс: (39) 011 630 22 00
Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Уебсайт: http://www.etf.europa.eu