Президентът на Европейския икономически и социален комитет Георгиос Дасис пристига в София на официално посещение

  • 01

Президентът на Европейския икономически и социален комитет  (EИСК) в Брюксел Георгиос Дасис ще посети България на 14 и 15 януари т.г.

Визитата на Георгиос Дасис  в София е по покана на председателя на българския Икономически и социален съвет (ИСС) проф. д-р Лалко Дулевски.Това е първото официално  посещение  на Георгиос Дасис  по покана на национален съвет от страна-член на Европейския съюз. Георгиос Дасис бе избран  за президент на Европейския икономически и социален комитет през октомври миналата година.  Той е начело на Комитета като представител на групата на синдикатите в ЕИСК.
В програмата на посещението се предвиждат срещи на президента на ЕИСК с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и с вицепремиера по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Предвиждат се още посещения в БНБ и в УНСС.
В самото начало на визитата си в София президентът на Европейския икономически и социален комитет ще се срещне с членовете на българския Икономически и социален съвет, сред които и президентът на КНСБ Пламен Димитров, и ще обсъди 12-годишния опит на ИСС в развитието на гражданския диалог.  
Икономическият и социален съвет ще връчи на Георгиос Дасис почетния знак на Съвета за принос в развитието на организираното гражданско общество.