Президентът на КНСБ Пламен Димитров с видеопоздрав за 20-годишния юбилей на Международния детски етнофестивал

Президентът на КНСБ Пламен Димитров отправи чрез видеопоздрав пожеланията си за 20-годишния юбилей на Международния детски етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност в Европа". Заради мерките за ограничаване на пандемията с COVID-19 юбилейното издание на фестивала бе отложено. С него през всяка от последните 20 години КНСБ отбелязва Международния ден на детето и събира над 2000 малки участници от страната и много държави в Европа.

Пожелавам на всички да бъдат с тази енергия, духовност и очакване, че детският етнофестивал ще ги събере отново и отново, обърна се към всички малки приятели, невръстни и вече порасни участници във фестивала Пламен Димитров. Честит 1 юни на всички деца и честит юбилей на нашия Международен детски етнофестивал, каза той. 

  

Музикални поздрави от участниците през годините във фестивала, спомени и специални послания от тях можете да видите тук.

Детският етнофестивал днес навършва 20 г. Вижте специалните поздрави за юбилея и Деня на детето от малки и вече пораснали участници през годините

  • IMG_4155
 

През последните 20 години КНСБ отбелязва един от най-хубавите и обичани празници – Международния ден на детето, с етнофестивал, който събира малки участници от цяла България и чужбина.

Заради пандемията и мерките за предотвратяването й тази година, за съжаление, фестивалът бе отложен и няма да събере десетки талантливи деца навръх 1 юни. Началото му е поставено през 2001 г. по идея на проф. д-р Желязко Христов, когато се провежда за първи път на лятната естрада в курортния център Минерални бани и се организира под патронажа на КНСБ със съдействието на община Минерални бани. Първият детски етнофестивал се провежда като еднодневен празник на изкуствата на всички етноси, населяващи нашите земи, под мотото: „Децата – заедно за България”.

Отлага се провеждането на ХХ Юбилеен международен детски етнофестивал

Поради извънредна ситуация, породена от пандемията COVID - 19, провеждането на ХХ Юбилеен международен детски етнофестивал се отлага. Фестивалът ще бъде организиран в следващите месеци в зависимост от хода на развитие на пандемията и необходимите мерки за преодоляването на кризата.

КНСБ ОРГАНИЗИРА ХХ ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА”

  • 2_o

Конфедерация на независимите синдикати в България и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” със съдействието на община Минерални бани за двадесета поредна година организират ХХ ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА”, с който всяка година отбелязваме 1 юни - Международния ден на детето.

Тази година КНСБ чества 30 години от своето основаване. Така детският фестивал  ще отбележи два юбилейни празника – 20 години от началото на етнофестивала и 30 години от създаването на конфедерацията.

Международният детски етнофестивал се осъществява под патронажа на г-жа Деница Сачева - министър на труда и социалната политика.

Ансамбъл "Хасково" с голямата награда от Етнофестивала в Минерални бани

 

  • site_1

Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“ грабна голямата награда на 19-тия международен етнофестивал Децата на Балканите – с духовност в Европа в Минерални бани.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров закри етнофестивала с обещанието, че следващият двадесети поред ще бъде още по-мащабен и пъстър.

Наградите на участниците връчиха министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, председателят на Благотворителен фонд „Д-р Желязко Христов“ Пламен Димитров и кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер.