„Елаците-Мед“ АД e комплексен първенец в третата открита Спартакиада на индустриалните работници

  • sport
 

На 4 септември 2019 г. в курортен комплекс „Албена“ приключи третата поред открита Спартакиада на индустриалните работници в България. Състезанието бе организирано съвместно от Федерацията на независимите синдикати на миньорите, Националната синдикална федерация „Метал – електро“, Националната федерация на труда „Химия и индустрия“, Федерацията на независимите строителни синдикати, Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост и Българска работническа федерация „Спорт и здраве“.

АЕЦ „Козлодуй“ е големият победител на работническата Олимпиада

  

  • 1

Отборът на АЕЦ „Козлодуй“ за поредна година стана големият победител в комплексното класиране на нациите по време на шестнадесетият работнически спортен фестивал с международно участие в Албена. Тази година в надпреварата взеха участие над 1400 души от 55 дружества от 10 държави -  България, Беларус, Израел, Македония, Мароко, Мексико, Румъния, Русия, Тунис и Украйна.

Те се състезаваха в 18 спортни дисциплини -  мини футбол, народна топка на плаж, плажен волейбол, волейбол, маманет, боулинг, тенис, тенис на маса, шахмат, лека атлетика (крос), баскетбол (стрийтбол), дартс, плуване, теглене на въже, плажна борба, петанк, спортна табла и вдигане на пудовка.

Мини Марица-Изток триумфира на Откритата спартакиада на индустриалните работници  

 

  • sport

Мини Марица-Изток ЕАД спечели трофея в комплексното класиране в първото издание на Откритата спартакиада на индустриалните работници, в която за първи път обединиха усилия Федерация на независимите синдикати на миньорите, Национална синдикална федерация „Метал – Електро“, Национална федерация на труда „Химия и индустрия“ и БРФ „Спорт и здраве“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта на Република България.

Над 850 участници се включват в петнадесетата спартакиада на работещите във ВиК сектора

  • 12

Над 850 човека от 37 дружества се включват в петнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора. Участниците могат да премерят сили в 6 спорта – мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, теглене на въже, дартс и шахмат.

За поредна година спортното мероприятие се организира от Българска работническа федерация „Спорт и здраве” съвместно със Съюза на ВиК операторите в Република България, Национален браншови синдикат „Водоснабдител” – КНСБ и федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване” – КТ „Подкрепа” и с подкрепата на Министерство на младежта и спорта на Република България.

Състезатели от 4 континента на най-голямото спортно събитие на Балканите

 

  • site sport

 Състезатели от 4 континента ще участват в най-голямото спортно събитие на Балканите - 15-тото издание на международния работнически фестивал в Албена. Проявата е част от календара на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ и започва утре в Албена.  Благодарение на дългогодишната подкрепа на Министерството на младежта и спорта, КНСБ и Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (CSIT), международният фестивал се превърна в емблема на солидарност, толерантност, приятелство и феърплей и ежегодно приема отбори от над 20 страни от САЩ, Азия, Африка и Европа. Близо 1 700 участници ще се състезават в 19 вида спорт. Сред най-атрактивните състезания са тези по петанк, мини футбол, плажен футбол и тенис.

Интересна е и дисциплината Маманет  -  сходен на волейбола спорт, в който ударите по топката са заменени от хвърляне и се практикува се само от жени.