ОСМИ ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛ

Осмият детски етнофестивал "Децата на България с духовност в Европа! Децата на Балканите - заедно за Европа" ще се открие на 31 май 2008 г. от 10 ч. в община Минерални бани и ще продължи до 1-ви юни.
“ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА! ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – ЗАЕДНО ЗА ЕВРОПА”
31 МАЙ – 1 ЮНИ 2008 Г.
ХАСКОВСКИ МИНЕРАЛНИ БАНИ

 

Осмият детски етнофестивал ще се открие на 31 май 2008 г. от 10 ч. в община Минерални бани и ще продължи до 1-ви юни. След официалното откриване на фестивала, на 31 май от 11.00 ч. ще се проведе Кръгла маса – дискусия, посветена на духовността и културата на децата, на тема: „Любовта към децата – отговорност на всички! През духовност към добро!”. Така детският етнофестивал ще даде своя принос за развитието на децата като духовни, културни и отговорни личности, градящи бъдещето на нашето общо европейско общество.
На 31 май и на 1 юни тази година в Осмия детски етнофестивал “Децата на България с духовност в Европа! Децата на Балканите – заедно за Европа” ще се състезават 2500 деца (98 български състава и 20 индивидуални изпълнения). Гости на фестивала са: Емилия Масларова, министър на труда и социалната политика, д-р Хасан Адемов, председател на оарламентарната комисия по труд и социална политика, Ширин Местан, председател на Дтржавна агенция за закрила на детето, представители на държавната и общинска власт, дейци на културата и образованието и др.