КНСБ и Сдружение "Да запазим децата" организират за седма поредна година Международен детски етно...

КНСБ и Сдружение "Да запазим децата" организират за седма поредна година Международен детски етнофестивал Вторник, 5-22-2007

За седма поредна година КНСБ и Сдружение "Да запазим децата" с председател доц. д-р Желязко Христов организират детски етнофестивал с международно участие. Той ще се проведе на 31 май и 1 юни т.г. в Хасковските минерални бани. В него ще вземат участие 3000 деца от България, Македония, Сърбия, Грузия, Румъния и Турция. Мотото на етнофестивала е "Децата на България с духовност в Европа! Децата на Балканите - заедно в Европа!" ... 

За седма поредна година Конфедерацията на независимите синдикати в България и Сдружение “Да запазим децата”, чийто председател е президента на Конфедерацията доц. д-р Желязко Христов, организират Детски етнофестивал с международно участие. Той ще мине под мотото “Децата на България с духовност в Европа! Децата на Балканите – заедно в Европа”. Етнофестивалът се организира със съдействието на Министерството на труда и социалната политика и община Хасковски минерални бани, под патронажа на г-жа Емилия Масларова – министър на труда и социалната политика.
Тази година Детският етнофестивал се осъществява в подкрепа на Националната програма на българското правителство за отбелязване присъединяването на Република България към Европейския съюз. Посветен е и на Международния ден за защита на децата – 1 юни.
Етнофестивалът ще се проведе в рамките на два дни - 31 май и 1 юни т. г. в Хасковските минерални бани. Официалното му откриване ще бъде на 31 май от 10:00 ч. от президента на КНСБ д-р Желязко Христов. В тазгодишното издание на фестивала ще вземат участие 3000 деца от България, Македония, Сърбия, Грузия, Румъния и Турция. Музикалните, певческите и танцовите им възможности ще бъдат оценявани от авторитетно жури.