Поощрете развитието на духовността и културата на децата в България!

Поощрете развитието на духовността и културата на децата в България!

Нашите деца – това е нашето бъдеще. Развитието на технологиите и глобализацията имат противоречив ефект върху развитието на духовността и културата на нашите деца.

Да открием рано таланта в децата и да насърчим техните качества и умения! Така те ще израснат в една по-духовна, по-толерантна и по-красива среда, в която ще изградят своя стойностна ценностна система.

Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов, д.м.” работи за изграждане и утвърждаване на духовните ценности в децата.

Детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!”

От 2001 г. всяка година в община Минерални бани, област Хасково се провежда Детският етнофестивал с международно участие „Децата на Балканите – с духовност в Европа!”. Фестивалът е посветен на 1 юни – Международен ден на детето.

Основната му идея е съхраняването на автентичната култура на етносите и нейното отражение в общото европейско културно пространство. Послания, които фестивалът носи са за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, за толерантност между етносите, за уважение към различните духовни и културни ценности.

Всяка година във фестивала участват над 2000 изпълнители от цялата страна и чуждестранни участници от Босна и Херцеговина, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, Турция, Хърватия и др.

Конкурси за детско творчество

Както всички нас, децата също един ден ще намерят своята професия и ще започнат своя трудов живот.

Конкурсите за детско творчество, които Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов, д.м.” организира, провокират децата да отправят поглед към бъдещето си – към своето личностно израстване.

Можете да бъдете част от нашата кауза – поощряването на развитието на духовността и културата на децата в България, като станете дарител:

IBAN: BG34UNCR76301010291100
BIC код: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Основание: талантливи деца
Титуляр: СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов, д.м.”

<< Назад