Да продължим да помагаме на пострадалите от наводненията!

Pomoshti_Varna

От няколко дни в столицата в сградата на КНСБ на пл. „Македония” № 1 функционира пункт, сформиран от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” за събиране на необходими дарения за справяне с тежката ситуация, резултат от наводненията в страната. Регионалните съвети на синдиката във Варна, Добрич и Велико Търново съдействат за преодоляването на кризисната ситуация. Предметни дарения получиха и в териториалната структура на КНСБ в Дупница.

В събирателния пункт в централата на синдиката са получени консерви, одеяла, завивки, спално бельо, дрехи, почистващи препарати, тоалетна хартия и други. Всички дарения в помощ на пострадалите от водната стихия ще бъдат транспортирани до Варна на 2 юли 2014 г. и предадени в Община Варна, район Аспарухово, ул. „Народни будители” № 2.

От КНСБ са закупени и разпределени по равно за Варна и Добрич 60 лопати, 40 чифта гумени ботуши, 48 чифта ръкавици за почистване, 300 маски, необходими за доброволците, ангажирани в почистването на засегнатите райони.

От Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” са преведени 2000 лв. по дарителската сметка на Фондация „Помощ за благотворителността в България” в подкрепа на бедстващите.

{gallery count=1 height=308 width=758 counter=0 links=0 alignment=center navigation=both orientation=horizontal}pics/new0474{/gallery}

МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЯ НА ПАРИЧНИ СРЕДСТВА ПО СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ:

Фондация „Помощ за благотворителността в България”
IBAN: BG50UNCR70001520942389
BIC: UNCRBGSF
Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
Име: (ФПББ)
Основание: наводнение 2014

Български червен кръст
IBAN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
Основание: За пострадалите от наводненията в страната 

Можете да помогнете също, като изпратите съобщение с текст DMS VARNA на номер 17777,обявен от Български дарителски форум,илина кратък номер 1466, обявен от БЧК, за всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев.

Нека да не бъдем безучастни към трагедията, сполетяла хората от наводнените райони на страната, и да им помогнем да се справят с бедствената ситуация, в която са поставени!

ПЛАМЕН ДИМИТРОВ
ПРЕЗИДЕНТ НА КНСБ
И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС
НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ФОНД
„ПРОФ. Д-Р ЖЕЛЯЗКО ХРИСТОВ, Д.М.”