Четиринадесети детски етнофестивал с международно участие „Децата на Балканите – с духовност в Европа!”

14 EtnofestivalМинерални бани, област Хасково
31 май – 1 юни 2014 г. 

КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” за четиринадесета поредна година организират традиционния детски етнофестивал с международно участие „Децата на Балканите – с духовност в Европа!”. Фестивалът е посветен е на 1-ви юни – Международен ден на детето.

Четиринадесетият детски етнофестивал ще се открие на 31 май 2014 г. от 10 ч. в Летния театър на китното селище Минерални бани, област Хасково и ще продължи до 1-ви юни. В него ще вземат участие деца от различни региони на страната и различни етноси. Очакваме и гости от Хърватия, Молдова, Турция, Македония, Сърбия, Румъния, Босна и Херциговина и други.

Статут на Четиринадесети детски етнофестивал с международно участие „Децата на балканите – с духовност в Европа!”
Заявление за участие можете да изтеглите от ТУК.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

1. Право на участие имат деца от 5 до 18 години – певци, инструменталисти и танцьори от страната и чужбина, изпълнители на изворен и обработен фолклор – вокални групи, камерни групи, танцови колективи, ансамбли, инструментални групи, оркестри и индивидуални изпълнители, заявили желание за участие и получили одобрение след извършен подбор на заявилите желание за участие, групови и индивидуални изпълнители.

2. Участници, явили се с един репертоар на предишни детски етнофестивали, не могат да участват със същите изпълнения на Четиринадесети детски етнофестивал.

3. Депозиране на Заявление за участие с приложен запис на изпълнителите на DVD или CD и списък с имената и ЕГН на участниците – деца, ръководител, придружител и шофьор, в определения срок.

4. При регистрация се изисква лична или ученическа карта.

 {gallery count=1  height=250 width=550 counter=0 links=0 alignment=center navigation=both orientation=horizontal}pics/new0395{/gallery}

РЕГЛАМЕНТ:

За участие от страната в Четиринадесети детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!” се допускат кандидати, заявили желание за участие и получили одобрение, след извършен подбор от сформирана комисия от председателя на организационния комитет на етнофестивала.

Задължително е към заявленията за участие да се прилага видео или аудио запис на избрано от кандидатите изпълнение.

При извършването на подбора на участниците в етнофестивала ще се вземат предвид и спечелилите награди на международни, национални, регионални или местни фолклорни конкурси, празници и други.

Одобрените участници от страната и чуждестранните участници в Четиринадесети детски етнофестивал следва да заплатят такса за участие в размер на 4,00 лв. на участник, включително и за музикантите, изпълняващи съпровод.

Изпълнителите на музикален фолклор са разделени в 2 (две) възрастови групи:

Първа група – от 5 до 13 г.

Втора група    – от 14 до 18 г.

 

1. Ще бъдат присъдени следните награди:

- Голямата награда на етнофестивала;

- Грамота и купа за първо, второ и трето място по възрастови групи и категории;

- Награда за най-малък и най-талантлив участник;

- Специални награди – грамота, купа;

- Награди от спонсори;

 

ВАЖНО: Участници, спечелили Голямата награда на етнофестивала, които са се класирали на първо място и са получили специална награда, ще участват в заключителния Галаконцерт на етнофестивала. Галаконцертът ще се проведе при закриването на детския етнофестивал на 1 юни 2014 г.

 

2. Заявления за участие (по образец) ще се приемат до 31.03.2014 г. на адрес: КНСБ – за Иван Иванов или Рени Джагалова, пл. „Македония” № 1, гр. София, п.к. 1040, факс: 02/9885969; е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Лица за контакт за участници от България:
Иван Иванов – 0882355190, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Рени Джагалова – 02/4010423, 0884458554, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Лица за контакт за участници от чужбина:
Нели Ботевска – 35924010442, 359884117829, Fax: +35929885969, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Необходимо е груповите изпълнители да прилагат към заявленията за участие списък с трите имена и ЕГН на участниците и всички придружаващи групата (ръководител, придружител и шофьор). Задължително е да се посочи: име, адрес, имейл, телефон, факс, GSM – за обратна връзка.

 

Забележка:

1. Подробна информация за предстоящия етнофестивал и бланка на заявление за участие могат да бъдат получени от Централата, от Регионалния съвет на КНСБ в съответния регион, от основните членове на синдиката или от интернет страницата на КНСБ.

2. За невярно подадена информация относно възраст и категория участниците ще бъдат декласирани.

3. Подадена заявка без посочени адрес, телефон, GSM, имейл или факс за обратна връзка няма да бъде разгледана.

4. След 31.03.2014 г. няма да се приемат заявления.

5. От едно ОДК, ЦРД, читалище и училище се допуска за участие само един състав и едно индивидуално изпълнение (или дует, или трио, или квартет).

6. Одобрените кандидати ще получат потвърждение за участие до 30.04.2014 г.

7. Графикът (сценарият) за реда на явяване на участниците се определя от Организационния комитет. Участниците ще бъдат информирани за реда на своето изпълнение в срок до 25.05.2014 г.