Една седмица до края на Коледната благотворителна кампания „Дари телефон – помогни на дете!”

Една седмица остава до края на Коледната благотворителна кампания „Дари телефон – помогни на дете!”, която стартира в началото на месец декември 2013 г. и е организирана от КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и СНЦ „Младежки форум 21 век”, с партньорството на БНР „Радио Благоевград”.

От началото на кампанията до момента са събрани близо 1200 мобилни телефона на територията на страната, които ще бъдат оценени по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства „Реусум Фъндрайзинг” на „Секънд Лайф Електроникс” ЕООД. Програмата работи за по-чиста, устойчива околна среда, като се налага превенция срещу образуването на електронен отпадък. За всяко едно устройство, оценено на 0 лв., фирмата ще дари по 1 лв. в подкрепа на благотворителната кампания.

Със събраните средства ще бъдат финансирани стипендии и еднократни дарения в подкрепа на деца, чиито родители са загинали при трудова злополука, както и на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и други. В момента Благотворителният фонд подпомага 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на децата са необходими по 2000 лв. на месец и по 20 000 лв. на година (за 10 месеца). Осигуряват се и официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти.

До този момент най-голяма активност и желание да се подкрепят стипендиантите на Благотворителния фонд се наблюдава в областите София, Благоевград, Кърджали, Стара Загора, Варна, Бургас, Пловдив, Габрово, Добрич, Ямбол, Търговище, Хасково.

Благотворителната акция продължава до края на месец януари 2014 г. Призоваваме всички, които желаят да участват, да предадат мобилните си телефони, които не използват, в офисите на КНСБ в цялата страна. Нека заедно, от една страна да помогнем на децата, които се нуждаят от подкрепа, и от друга да дадем своя принос за опазването на околната среда, за една по-чиста и по-зелена природа.

Ще бъдем благодарни на всеки, който ни съдейства да продължим да даряваме надежда, самочувствие и увереност на децата, чиято съдба е поставила в неравностойно положение.

Контакти на центровете за предаване на мобилните устройства