Тринадесети детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!”

{gallery count=1  height=250 width=550 counter=0 links=0 alignment=center navigation=both orientation=horizontal}pics/new0289{/gallery}

Минерални бани, Хасковска област
31 май - 1 юни 2013 г.


КНСБ и сдружение „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” за поредна година организират провеждането на традиционния детски етнофестивал с международно участие „Децата на Балканите - с духовност в Европа!”. Фестивалът е посветен е на 1-ви юни - Международен ден на детето.

Тринадесетият детски етнофестивал ще се открие на 31 май 2013 г. от 10 ч. в община Минерални бани, Хасковска област и ще продължи до 1-ви юни. В него ще вземат участие деца от различни етноси и региони на страната. Очакваме и гости от Молдова, Турция, Македония, Сърбия, Румъния, Босна и Херциговина, Гърция и други.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

1. Право на участие имат деца от 5 до 18 години – певци, инструменталисти и танцьори от страната и чужбина, изпълнители на изворен и обработен фолклор – вокални групи, камерни групи, танцови колективи, ансамбли, инструментални групи, оркестри и индивидуални изпълнители, заявили желание за участие и получили одобрение след извършен подбор на заявилите желание за участие, групови и индивидуални изпълнители от България.

2. Участници, явили се с един репертоар на предишни детски етнофестивали, не могат да участват със същите изпълнения на Тринадесети детски етнофестивал.

3. Депозиране на Заявление за участие с приложен запис на изпълнителите на DVD или CD и списък с имената и ЕГН на участниците – деца, ръководител, придружител и шофьор, в определения срок.

4. При регистрация се изисква лична или ученическа карта.

РЕГЛАМЕНТ

І. ОБЩИ УСЛОВИЯ


За участие от страната в Тринадесети детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!” се допускат кандидати, заявили желание за участие и получили одобрение, след извършен подбор от сформирана комисия от председателя на организационния комитет на етнофестивала.

Задължително е към Заявленията за участие да се прилага видео или аудио запис на избрано от кандидатите изпълнение.

При извършването на подбора на участниците в етнофестивала, ще се вземат предвид и спечелилите награди на международни, национални, регионални или местни фолклорни конкурси, празници и други.

Одобрените участници от страната и чуждестранните участници в Тринадесети детски етнофестивал следва да заплатят такса за участие в размер на 2,00 лв. на участник, включително и за музикантите, изпълняващи съпровод.

Изпълнителите на музикален фолклор са разделени в 2 (две) възрастови групи:
Първа група: от 5 до 13 г.
Втора група: от 14 до 18 г.

1. Заявления за участие (по образец) за участниците от България ще се приемат до 20.03.2013 г. на адрес: КНСБ – за Иван Иванов или Райна Джагалова, пл. „Македония” № 1, гр. София, ПК 1040; факс: 02/ 9885969; е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Лица за контакт:

За участници от България:
Иван Иванов: 02/ 4010 409; GSM: 0882355190, е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Райна Джагалова: 02/ 4010423; GSM: 0884458554; е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За участници от чужбина:
Нели Ботевска +359 2 4010442; fax: +359 2 988 5969; e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Необходимо е груповите изпълнители да прилагат към Заявленията за участие списък с трите имена и ЕГН на участниците и всички придружаващи групата (ръководител, придружител и шофьор). Задължително е да се посочи: име, адрес, e-mail, телефон, факс, GSM за обратна връзка.

Забележка:


1. Подробна информация за предстоящия етнофестивал и бланка на заявление за участие могат да бъдат получени от Централата, от Регионалния съвет на КНСБ в съответния регион, от основните членове на синдиката или от интернет страницата на КНСБ.

2. За невярно подадена информация относно възраст и категория участниците ще бъдат декласирани.

3. Подадена заявка, без посочени адрес, телефон, GSM и факс за обратна връзка, няма да бъде разгледана.

4. След 20.03.2013 г. няма да се приемат заявления.

5. От едно ОДК, ЦРД, читалище и училище се допуска за участие само един състав и едно индивидуално изпълнение (или дует, или трио, или квартет).

6. Одобрените кандидати ще получат потвърждение за участие до 30.04.2013 г.

7. Графикът (сценарият) за реда на явяване на участниците се определя от Организационния комитет. Участниците ще бъдат информирани за реда на своето изпълнение в срок до 25.05.2013 г.

Статут на Тринадесети детски етнофестивал  с международно участие „Децата на балканите – с духовност в Европа!”
Заявление за участие в Тринадесети детски етнофестивал „Децата на балканите – с духовност в Европа!”