КНСБ подкрепи младите таланти в конкурса „Малките нашенци” в Казанлък

  • 01

КНСБ и Сдружение „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” бяха основните организации, които подкрепиха децата и младежите в конкурса за весели детски рисунки „Малките нашенци”, който тази година се проведе за петнадесети юбилеен път по време на „Чудомирови празници” в Казанлък. Утвърденият като един от най-престижните в България конкурси за детски рисунки даде поле за изява на стотици млади художници, от които десетки получиха награди в различните категории на конкурса, организиран от ОДК „Св. Иван Рилски” на 27 март 2012 г.


Съревнованието бе съчетано с националния конкурс за детска хумористична литературна творба „Присмехулници” и бе посветено на известния наш хуморист и художник Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Целта на конкурсите е децата на България да се запознаят с богатото творчество на Чудомир, да бъдат негови почитатели и последователи. Чудомировият непокорен дух и непримиримост ги провокира да изобличат недъзите на съвремието с четка и писалка.

От името на КНСБ награди в категория „Детски градини и училища” връчи Даниела Алексиева – председател на младежката организация на Конфедерацията („Младежки форум 21 век”). Тя поздрави талантливите деца за уникалните весели рисунки, изпълнени с много въображение, любопитство и любов, и отправи специални благодарности на екипа на ОДК „Св. Иван Рилски” за инициативата и прекрасната организация, като пожела традицията на конкурса да се запази и занапред и той да става все по-шарен с още повече млади автори от различни краища на България.

Сред официалните гости на ХV Национална изложба от конкурса за весела детска рисунка бяха и Николай Златанов – председател на Общински съвет гр. Казанлък, Мими Ранева – председател на Общинската структура на Синдиката на българските учители към КНСБ, Диана Рамналиева – член на Изпълнителното бюро на Фондация „Чудомир”, Райна Псалтова – секретар на Сдружение „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” и представители на РИО Стара Загора.