Приключи Националният ученически конкурс "София-Москва;България-Русия-вчера,днес,утре" - 5-17-2007

Приключи вторият етап на Националния ученически конкурс "София-Москва; България-Русия - вчера, днес, утре" на тема "Обявяване и ход на Руско-турската освободителна война". Сред организаторите му е и Синдикатът на българските учители към КНСБ. На 18 май т.г. ще бъдат връчени наградите на ученици и учители от цялата страна....

Приключи вторият етап на Националния ученически конкурс “София – Москва; България – Русия – вчера, днес, утре” на тема “Обявяване и ход на Руско-турската освободителна война” за рисунки, стихове, есета, реферати на български или руски език. Ще бъдат връчени над 90 награди на ученици и учители от цялата страна.
Тържественото награждаване на победителите в конкурса ще се състои на 18 май 2007 г. /петък/ от 11:30 ч. в Руския културно-информационен център, ул. “Шипка” № 34, София.
В церемонията ще участва посланикът на Руската федерация у нас, н.п. Анатолий Потапов. Концерт ще изнесат възпитаници на Националния дворец на децата и на училища с изучаване на руски език в столицата.
Организаторите: Фондация “Устойчиво развитие за България”, Синдикат на българските учители към КНСБ, Министерство на образованието и науката, Федерация “Съюз на съотечествениците”, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Централният съвет на Българския антифашистки съюз, Софийското сдружение за приятелство с народите на Русия и ОНД, Руският културно-информационен център, Московският културно-делови център “Дом на Москва в София”, канят обществеността да участва в това вълнуващо събитие.
Каним представители на всички медии да отразят събитието.