Единадесети детски етнофестивал с международно участие „Децата на балканите – с духовност в Европа!”

МИНЕРАЛНИ БАНИ, ХАСКОВСКА ОБЛАСТ
31 МАЙ – 1 ЮНИ 2011 г.КНСБ и сдружение “Благотворителен фонд проф.д-р Желязко Христов” за  поредна година  организират провеждането на традиционния детски етнофестивал с международно участие:  “Децата на Балканите – с духовност в Европа!”. Фестивалът е посветен е на 1-ви юни – Международен ден на детето.
Единадесетият детски етнофестивал ще се открие на 31 май 2011 г. от 10 ч. в община Минерални бани, Хасковска област и ще продължи до 1-ви юни. В него ще вземат участие деца от различни региони на страната и различни етноси – български, турски, гръцки, руски, ромски, еврейски, арменски. Очакваме и гости от Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Румъния и други.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
1. Право на  участие имат всички деца  от 5 до 18 години – певци, инструменталисти и танцьори от страната и чужбина, изпълнители на изворен и обработен фолклор - вокални групи, камерни групи, танцови колективи, ансамбли, инструментални групи, оркестри и индивидуални изпълнители, получили одобрение след извършен подбор.
2. Участници, явили се с един репертоар на предишни детски етнофестивали,  не могат да участват със същите изпълнения  на Единадесети детски етнофестивал.
3. Представяне на списък с имената и ЕГН на участниците – деца, ръководител, придружител и шофьор.
4. При регистрация  се изисква лична или ученическа карта.

РЕГЛАМЕНТ:
І. ОБЩИ УСЛОВИЯ
За участие в Единадесетия детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!” се допускат кандидати, заявили желание за участие и получили одобрение,  след извършен подбор от сформирана комисия от Председателя на организационния комитет на етнофестивала. Предимство имат спечелилите награди на национални, регионални или местни фолклорни конкурси, празници и други.
Желателно е към Заявленията да се прилага снимков материал, аудио или видео запис.
Одобрените участници в Единадесети детски етнофестивал следва да заплатят такса за участие, в размер на 10 лв. за вокални групи, камерни групи, танцови колективи, ансамбли, инструментални групи и оркестри и 5 лв. за индивидуални изпълнители.
Изпълнителите на музикален фолклор са разделени в  3 /три/ възрастови групи:
Първа група   – от 5 до 10 г.
Втора група    – от 11 до 14 г.
Трета група    – от 15 до 18 г.

Заявления за участие /по образец/ ще се приемат до 15.04.2011 г., на адрес: КНСБ – за Иван Иванов или Райна Псалтова, пл.”Македония” № 1,
факс: 9885969
е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Лица за контакт:
Иван Иванов /02/ 4010 670; GSM: 0882355190 е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Райна Псалтова – 02/4010423; GSM: 0884458554; е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Необходимо е груповите изпълнители да прилагат към Заявленията за участие, списък с трите имена и ЕГН на участниците и всички придружаващи групата (ръководител, придружител и шофьор). Задължително е да се посочи: име, адрес, e-mail, телефон, факс, GSM – за обратна връзка.

Забележка:
1. Подробна информация за предстоящия етнофестивал и бланка на заявление за участие могат да бъдат получени от Централата,  от Регионалния съвет на КНСБ в съответния регион, от основните членове на синдиката  или от интернет страницата на КНСБ.
2. За невярно подадена информация, относно възраст и категория, участниците ще бъдат декласирани.
3. Подадена заявка, без посочени – адрес, телефон, GSM и факс за обратна връзка, няма да бъде разгледана.
4. След  15.04.2011 г. няма да се приемат заявки.
5. От  едно  ОДК, ЦРД, Читалище и Училище се допуска за участие само един състав и едно индивидуално изпълнение /или дует, или трио, или квартет/.
6. Одобрените кандидати ще получат потвърждение за участие до 10.05.2011 г.
7. Графикът /сценария/ за реда на явяване на участниците се определя от  Организационен комитет и се раздава при регистрация.