Участници от 3 континента на най-голямото работническо спортно събитие на Балканите

  • Sport-1

Над 1200 спортисти от 15 страни на 3 континента участваха в XIV-тия работнически спортен фестивал, който се проведе от 7 до 11 юни в Гранд Хотел "Варна".

Събитието бе организирано от Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ с активното съдействие и подкрепа на Министерство на младежта и спорта, Конфедерация на независимите синдикати в България, минерална вода "Балдаран" и "Ситроен - България".

Сред участниците имаше представители от Русия, Мексико, Китай, Литва, Полша, Украйна, Израел, Туркменистан, Македония, Румъния, Унгария, Казахстан и България. Те се състезаваха в 15 спортни дисциплини, сред които мини футбол, плажен волейбол, боулинг, тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, стрийтбол, дартс, плуване, теглене на въже, петанк, плажна борба спортна табла и вдигане на пудовка.

В рамките на фестивала се проведе и 14-тият Международен турнир по мини футбол на атомните енергетици „Атом Спорт“, в които се включиха отбори от Русия, Унгария, Казахстан и България. На официалното закриване на Фестивала присъстваше вицепрезидентът на КНСБ – Пламен Нанков, който поднесе купите на победителите в комплексното класиране на българските отбори за Купата на КНСБ – „Проф. Д-р Желязко Христов“.

Първенец стана отборът на Мини Марица Изток АД, следван от Асарел Медет АД и ВиК Стара Загора. В комплексното класиране по нации за поредна година първо място спечели АЕЦ Козлодуй (България) със 119 т., следван от Атом спорт (Русия) с 83 т. и ENERGOATOM (Украйна) с 46 т. Отличията на победителите връчи Десислава Ягодин - председател на БРФ „Спорт и здраве“ и вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт. Тя благодари на всички, които от близо и далеч направиха с присъствието си възможно най-голямото работническо спортно събитие не само на България, но и на Балканите!

КОМПЛЕКСНО КЛАСИРАНЕ ЗА КУПАТА НА НАЦИИТЕ

1 АЕЦ „Козлодуй“ - 119

2 "Атом-Спорт", Русия - 83

3 NAEGC Energoatom, Украйна - 46

 

Купа "Феърплей" (по нации)

Мъже: NAEGC Energoatom, Украйна

Жени: Indet (Мексико)

Комплексно класиране за купата на КНСБ

1 Мини "Марица - Изток" - 93

2 "Асарел - Медет" - 46

3 ВиК Стара Загора - 9

4 Идеал Стандарт - Видима - 19

5 Първа инвестиционна банка АД - 14

6 РСК Хамлет Йовчев - Велинград - 14

Купа Феърплей „Проф. д-р Желязко Христов“

Мъже: РК "Спорт и здраве", Кърджали

Жени: Идеал Стандарт - Видима АД