Открити са Третите световни работнически игри

  • 01

На 3 юни 2013 г. в Двореца на културата и спорта, град Варна бяха тържествено открити Третите световни игри на Международната конфедерация за работнически спорт (CSIT), чийто президент Хари Бауер поздрави близо 3000-те участници и изрази убедеността си, че игрите ще преминет с висок спортен дух и спортсменство.

 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров благодари на ръководството на CSIT за това, че след Римини и Талин е избрало Варна за столица на големия международен спортен форум. Той изтъкна, че работническото спортно движение в България е с над 110-годишна история, а неговото възраждане е свързано с делото и отдадеността на покойния лидер на КНСБ проф. д-р Желязко Христов и с това на Българската работническа федерация „Спорт и здраве” – КНСБ. Пламен Димитров специално благодари на председателя на федерацията Десислава Ягодин – вицепрезидент на CSIT, и на Костадин Пързулов – почетен председател на БРФ „Спорт и здраве” – КНСБ, за големия им принос в организирането на игрите. Той пожела на участниците сили и успех в конкурентната борба за призовите места.

Спортистите на 27 държави от 5 континента ще се съревновават до 9 юни в 160 дисциплини, които се провеждат в спортната база на Гранд Хотел Варна в к.к. „Св. св. Константин и Елена” и на стадиони, плувни басейни и зали в морската столица.

***
Във фоайето на Двореца на културата и спорта бе открита и във Варна фотоизложбата под надслов „Лицето на труда”. Експозицията се организира от „Младежки форум 21 век” и КНСБ и ще бъде представена и в други областни градове.