AEЦ „Козлодуй” отново първенец в Деветия международен работнически фестивал

  • 01AEC_KOZLODUJ

След отбора на атомните ни енергетици се наредиха  техните колеги от „Атом-спорт” – Русия, а след тях работниците – спортисти от Беларуския профсъюз. Надпреварата бе в шестнадесет дисциплини: крос, плуване, плажен и волейбол в зала, тенис на маса и корт, футбол, въздушна пушка, стрийтбол, шахмат, бридж, дартс и най-атрактивната дисциплина - теглене на въже... Специалната награда на фестивала – купата на КНСБ, която за първа година е на името „проф. д-р Желязко Христов” – възродителят и радетелят на работническия спорт, бе присъдена на отбора на ТЕЦ-Варна.

Особено оспорвана бе борбата и на Световния шампионат на КСИТ по плажен волейбол, за чието провеждане по време на игрите особено значима е  ролята на единствената българка в Изпълнителния съвет на Международната конфедерация за работнически спорт (КСИТ) - Десислава Ягодин, президент на БРФ „Спорт и здраве”. С борбено самочувствие първото място завоюва отбора на ДИАЛ – Бухово - България. Опряха им се и вторите и третите в класирането – УИСП – Италия и СЕСИ – Бразилия. Но нашите момчета показаха воля за победа, техника и издържливост.
При жените въпреки силната конкуренция на бразилските отбори варненки се наложиха с повече самообладание, игрова тактика и техническо майсторство.
Тазгодишното издание на Международния работнически спортен фестивал бе най-масовото - с над 2100 участници  от 5 континента, и най-доброто в спотно-техническо отношение.

Снимки:
Христо Танев