Над 2000 работници на спортните игри в Албена

  • 01

Президентът на КНСБ Пламен Димитров официално откри Деветият международен работнически спортен фестивал, организиран от БРФ „Спорт и здраве” – КНСБ и като председател на Организационния комитет на фестивала изтъкна:

„Ние продължаваме делото на дългогодишния си лидер, който без време ни напусна – проф. д-р Желязко Христов – големият радетел в национален и международен план за развитието на работническия спорт. Тазгодишното издание на игрите събра рекорден брой участници – над 2100, от 20 страни и 5 континента, които се състезават в шестнадесет  спортни дисциплини, мотивирани от максимата, че „Здрав дух се носи от здраво тяло”. За авторитета на игрите говори и присъствието на високия ни гост - президентът на „ИНДЕТ” - Мексико - Рамон Умберто Оджеда Силва”. Присъствието му вдъхнови истински мексиканците Хесус Аула и Хосе Гваделупа, които финишираха съответно първи и втори на кроса.
Значима е ролята на члена на Изпълнителния съвет на Международната конфедерация за работнически спорт (КСИТ) - Десислава Ягодин, президент на БРФ „Спорт и здраве” - за провеждането по време на игрите на Световния шампионат на КСИТ по плажен волейбол. Вече се очертаха фаворитите край волейболната мрежа – представителите на Бразилия, Русия, България, Австрия и др.
Снимки: Христо Танев