Вече са ясни победителите във фотоконкурса на „Младежки форум 21 век” и КНСБ

Liceto_na_truda

Вече са ясни победителите от фотоконкурса на СНЦ „Младежки форум 21 век” и КНСБ под надслов „Лицето на труда”. Конкурсът се провежда за втора поредна година и е по повод 1 май – Международен ден на труда и на международната работническа солидарност, който е официален празник на КНСБ.

Участниците във фотоконкурса трябваше да са на възраст между 16 и 35 години и да изпратят своето виждане в снимки по темите „Работа – мечта” и „Работа за младите хора”. Компетентно жури от експерти в сферата на фотографията и на графичния дизайн, както и от представители на КНСБ и „Младежки форум 21 век” определи най-добрите фотографии, които впечатляват със своята оригиналност и в най-голяма степен отговарят на темата.

Първо място взе фотоесето „В часовникарското ателие” с автор Гергана Курукювлиева от София, която представя работата на Боби, който наследява занаята от дядо си и не иска да се занимава с нищо друго освен с часовникарство. Гергана печели нов фотоапарат Fujifilm FinePix F900 Champagne Gold, осигурен от партньорите на фотоконкурса – магазин „Фото Павилион”.

{gallery count=1 height=300 width=550 counter=0 links=0 alignment=center navigation=both orientation=horizontal}pics/new0445{/gallery}

Втората награда отиде при Десислава Масова пак от София за фотоесето „Българската армия”. Със своите три снимки „Духов оркестър, 6 май”, „Войници, 6 май” и „Уморени криле” Десислава предава чрез снимките си духа на българската армия.

{gallery count=1 height=300 width=550 counter=0 links=0 alignment=center navigation=both orientation=horizontal}pics/new0446{/gallery}

Нейната награда е дигитална фоторамка Telefunken TF 102 от магазин „Фото Павилион”, а за снимката си „Уморени криле” тя печели и специалната награда на партньорите на фотоконкурса „ATERA Design” – печат на фотография в голям формат (70/100 см) по технологията „ThreeBond”.

{gallery count=1 height=300 width=550 counter=0 links=0 alignment=center navigation=both orientation=horizontal}pics/new0448{/gallery}

Илиян Маринов от Пловдив е класиран на трето място със своето фотоесе „Сватба на фокус”, в което той представя празничния ден под различен ъгъл – работата на самите фотографи.

{gallery count=1 height=300 width=550 counter=0 links=0 alignment=center navigation=both orientation=horizontal}pics/new0447{/gallery}

Снимката „Такава бях…” с автор Карина Вутова от Мездра пък бе отличена от партньорите на фотоконкурса – Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”.

Takawa_bqh

Първите 30 снимки от конкурса, които имат най-високи оценки, ще бъдат отпечатани и представени в поредицата от изложби „Лицето на труда”, които ще се проведат в периода май – октомври 2014 г. във всички областни градове в страната. Всички фотографи в конкурса ще получат грамоти за участие.

{gallery count=1 height=300 width=550 counter=0 links=0 alignment=center navigation=both orientation=horizontal}pics/new0450{/gallery}

Снимките и имената на победителите могат да бъдат намерени на интернет страницата на КНСБ (www.knsb-bg.org) и във Фейсбук страниците на КНСБ, „Младежки форум 21 век” и на конкурса (Фотоконкурс „Лицето на труда”).