Шатра на „МФ 21 век” на Десетото национално младежко изложение във Варна

  • 01

На 8 юни 2013 г. в Морската градина на Варна бе открита актрактивната информационна шатра на „Младежки форум 21 век” - младежката организация на КНСБ. Акцията се организира в рамките на Десетото национално младежко изложение, което се провежда ежегодно в морската столица.

 

Младежите запознаваха минувачите с техните трудови, социални, осигурителни и синдикални права. Акцент в акцията беше популяризирането на Националната кампания „Моето първо работно място”, насочена към младежи, които са на прехода от образование към пазара на труда. Инициативата бе съпроводена от много занимателни игри за децата, привлечени от лилавите балони, които окрасяваха шатрата. Минувачите имаха възможност да се насладят и на изложбата „Лицето на труда”. По време на младежкото изложение президентът на КНСБ Пламен Димитров се срещна с председателя на Европейския младежки форум Петър Матяшич, като размениха няколко думи за младежката заетост и за решаването на проблема с младежката гаранция.

Лилавата шатра на „Младежки форум 21 век” предстои да посети и други градове в страната, като се организират и паралелни инициативи. Една от тях ще бъде провеждането на пътуващата изложба „Лицето на труда”.