Модерен синдикализъм в ретро трамвай

  • 01

Достоен живот чрез модерен синдикализъм. Това бе мотото на мобилния информационно-консултативен център, който днес, 28 април, на светлия християнски празник Цветница, функционираше в столичния ретро трамвай и в който пътуващите получаваха информация за основните им трудови, социални и синдикални права, а експерти на Конфедерацията предаваха и правна консултация на нуждаещите се от съвет. Центърът бе открит от президента на КНСБ Пламен Димитров и от председателя на СТСБ – КНСБ Екатерина Йорданова.

Под звуците на ритмична музика младежите, „въоръжени” със свирки и знамена, приканваха минувачите да се качат в украсеното с модерна синдикална символика возило, което тази сутрин потегли по столични релси от пл. „Възраждане”. Председателят на „Младежки форум 21 век” Даниела Алексиева постоянно бе сред чакащите по спирките столичани, за да ги покани да получат едно безплатно пътуване, а с това – и безплатна консултация, ако желаят.

Хепънингът се организира за втори път от КНСБ, „Младежки форум 21 век” и младежката организация на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) – КНСБ. Този път инициативата се реализира по повод предстоящия на 29 април 2013 г. Конгрес на СТСБ – КНСБ, както и на Международния ден на труда 1 май, който се чества и като официален празник на КНСБ.