„Младежки форум 21 век”- КНСБ провокира иновативно мислене

КНСБ и нейната младежка организация Сдружение „Младежки форум 21 век” отбелязаха Международния ден на младежта с информационна кампания, игри и забавления в градовете София, Варна и Велико Търново.

{gallery count=1  height=250 width=550 counter=0 links=0 alignment=center navigation=both orientation=horizontal}pics/new0245{/gallery}

Всички посетители на атрактивната лилава шатра на младежката организация на КНСБ в парк „Борисовата градина” в гр.София получиха информационни материали за дейността на организацията, както и за техните трудови, социални и синдикални права. Само за 5 часа над 500 младежи се включиха и в националната младежка кампания „SHARE WITH US” („СПОДЕЛИ С НАС”), чията основан цел е да даде възможност на младежите свободно да споделят проблемите и предизвикателствата, пред които са изправени при тяхното развитие и реализиране на пазара на труда и в обществото, както и да предложат иновативни мерки и дейности в подкрепа развитието на младите хора.

„Едни от основните проблеми, които младите изтъкнаха попълвайки анкетата „Сподели с нас”, касаеха липсата на стажове, трудното намиране на първо работно място по завършената специалност, работата без трудов договор, осигуряване на непълна работна заплата и нередовното изплащане на заплатите”, сподели председателя на Сдружение „Младежки форум 21 век” Даниела Алексиева и добави „Младежката кампания бе съпроводена с много музика, танци и забавления, а най-иновативно мислещи младежи, които оставиха своите послания и изразиха себе си на нашата графити стена и табло за мечти получиха символични подаръци от КНСБ.”

Младежката мрежа на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) към КНСБ от различни сектори на транспорта също отбелязаха международния празник, като заедно с младежите на София и Варна формулираха своите послания за бъдещето на България и света чрез рисунка и текст на големи пана с дизайн на пощенска картичка в размер 1,5 х 2 м. Картичката, която бе сътворена от младите хора в „Борисовата градина” на гр.София е адресирана до кмета на нашата столица г-жа Йорданка Фандъкова. Част от посланията, които младите отправиха върху картичката са: „Ние, младите хора, искаме повече работни места; по-справедлив и достоен живот; сигурност; по-високи заплати; повече велоалеи; по-хубави пътища; повече мотивация; повече усмихнати хора ….  ”. В гр.Варна младежите оставиха призивите и пожеланията си върху картичката до кмета на гр.Варна г-н Кирил Йорданов, която ще му бъде връчена официално от младежите на СТСБ на 14-ти август на пресконференция по повод официалния празник на града.

Акция по раздаване на информационни материали за обогатяване на здравната и трудовоправна култура на младите хора се проведе и в гр.Велико Търново, съвместно с доброволците от клуб „К7” към Център „Амалипе”. Инициативата включваше както раздаването на брошури „Моето първо работно място”, книжки за трудовите, социални и синдикални права, зравнообразователни материали и презервативи пред сградата на общината, така и почисване около паметника на Асеневци. Целта на инициативата бе да покажем, че младите хора не бездействат през свободното си време, а са активни, дейни и отговорни.