С код „лилаво” на Международния ден на младежта

КНСБ и нейната младежка организация Сдружение „Младежки форум 21 век” отбелязаха Международния ден на младежта с информационна кампания и игри в градовете София, Варна и Велико Търново.


На 12.08.2012 от 16 ч. до 21 ч. в парк „Борисовата градина” в гр.София беше отворена атрактивната лилава шатра на младежката организация на КНСБ, в която младежите получаваха информационни материали за техните трудови, социални и синдикални  права, като се включваха в множеството забавления в рамките на националната младежка кампания „SHARE WITH US” („СПОДЕЛИ С НАС”). Основната цел на кампанията е да даде възможност на младежите свободно да споделят проблемите и предизвикателствата, пред които са изправени при тяхното развитие и реализиране на пазара на труда и в обществото, както и да се предложат иновативни мерки и дейности в подкрепа развитието на младите хора.

Всеки младеж, преминал през шатрата на КНСБ се възползва от възможността да сподели своето послание и да изрази себе си на графити-стената и работилницата за мечти и иновации. За най-иновативните творби и послания бяха предвидени символични подаръци.

Представители на младежката мрежа на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) към КНСБ от различни сектори на транспорта също отбелязаха международния празник и заедно с младежите на София и Варна формулираха своите послания за бъдещето на България и света чрез рисунка и текст на големи пана с дизайн на пощенска картичка в размер 1,5 х 2 м. Идеята на кампанията бе не само да популяризира международния празник и да създаде нови контакти и приятелства сред младите, а също така и да събере желанията на младите хора, отправени към управлението, синдикатите и общините. Картичката, която беше сътворена от младите хора в София,  ще бъде адресирана до кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова.  Призивите и пожеланията на младите хора върху картичката до кмета на гр.Варна г-н Кирил Йорданов, могат да бъдат поставени в гр.Варна на входа на Морската градина, до планетариум „Николай Коперник” и до варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров”.

На празника, представители на Сдружение „Младежки форум 21 век” раздадоха информационни материали за трудовите и социални права, а в гр. Велико Търново, заедно с доброволците от клуб „К7” такива материали се раздадоха пред сградата на община Велико Търново и в най-посещаваните заведения в града.  
КНСБ и Сдружение „Младежки форум 21 век” пожелаха весел и незабравим празник на всички млади хора в България, Европа и по света!