Подари мартеничка – дари усмивка на едно дете!

  • 01

По случай един от най-хубавите български празници – Баба Марта, младежката организация на КНСБ – Сдружение „Младежки форум 21 век” се срещна с учениците от Трето помощно училище „Едуард Сеген”. Благотворителната инициатива се организира под надслов: „Подари мартеничка – дари усмивка на едно дете!” и в нея се включиха младежи от КНСБ и нейните структури.


Младите доброволци зарадваха децата с мартенички и лакомства, дарени от служителите на Централата и федерациите на синдиката. С много настроение и обич те се обърнаха към учениците и техните преподаватели с пожелание за здраве, успехи и чисто човешки радости през настоящата година. Много вълнение предизвикаха вкусните торти, приготвени от майстори-сладкари, специално за децата.

За своите гости учениците от Трето ПУ „Едуард Сеген” бяха подготвили и изпълниха стихчета и песни по случай Баба Марта, чрез които разказаха легендата за мартеничките – символ и носител на  здраве, сила и надежда у всички нас. Красивата ученическа изложба, изработена специално за празника от децата, бе откупена изцяло и ще краси фоайетата на КНСБ, за да имат възможност повече хора да се порадват на уникалните детски творби.