КНСБ очаква актуализация на бюджета

  • Plamen_Dimitrov_Montana


Заплатите на служителите в социалните заведения, училищното здравеопазване и други бюджетни сектори у нас са обидно ниски. След Нова година хората от тези сфери може да се вдигнат на протести, предупреди в Монтана лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Проучване на МКП: Мултинационалните компании да отговарят за своите подизпълнители

  • 01Мултинационалните компании трябва да отговарят за действията на своите подизпълнители, особено когато става въпрос за плащания под минималните нива, робство, принудителен труд. Това сочи изследване на МКП, огласено във Виена.

И най-голямата българска мина се включва в проекта на КНСБ

  • east


Най-големият производител на въглища – „Мини Марица-Изток“, ще се включи в проекта на КНСБ „Достоен труд за доставчиците и подизпълнителите на мултинационалните компании“.

Проектът за достоен труд за МНК – представен в Пловдив и Асеновград

  • asenovaНад 70 компании вече са запознати с проекта „Достоен труд за доставчиците и подизпълнителите на мултинационалните компании“.
Сред последните фирми,  които научиха от КНСБ с какво кампанията може да им бъде полезна, бяха пловдивската АЙ ТИ ДАБЪЛЮ ИСПРАКОНТРОЛС БЪЛГАРИЯ ЕООД и „Асенова крепост“.

Шведски интерес към проекта за достоен труд

  • skf 2


Проектът „Достоен труд за доставчиците и подизпълнителите на мултинационалните компании“ предизвика интерес дори и далечна Швеция.