КНСБ-КТ "ПОДКРЕПА"-КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ - Вторник, 1-24-2006

Изпълнителният комитет /ИК/ КНСБ изразява острия си протест по повод лансираните от страна на МТСП анонси за премахване на допълнителните възнаграждения за продължителна работа /т.нар. клас прослужено време/. За пореден път се подменят принципите на социалния диалог в страната и се прави опит едностранно да се наложат в услуга на...

Изпълнителният комитет /ИК/ КНСБ изразява острия си протест по повод лансираните от страна на МТСП анонси за премахване на допълнителните възнаграждения за продължителна работа /т.нар. клас прослужено време/. За пореден път се подменят принципите на социалния диалог в страната и се прави опит едностранно да се наложат в услуга на МВФ лесни и изгодни за правителството и работодателите решения по жизнено важни за хората на наемния труд въпроси.
По този повод лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа” д-р Желязко Христов и д-р Константин Тренчев се договориха, на 26 януари 2006 г., в 11 часа, в сградата на КНСБ, да бъде свикано спешно заседание на Консултативния съвет на двата синдиката, с участието на председателите на двата Национални стачни комитета.