КНСБ: Забогатели сме? Над 70 на сто от депозитите са до 2500 лв.

 

  • site_bsp_1

Твърденията, че българите са забогатели, тъй като депозитите в банковата система се увеличават не са верни. 61 на сто от влоговете в страната са под 1000 лв., а над 72 на сто – под 2500 лв. Едва 11,8 на сто от депозитите са над 10 000 лева. Това посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров на среща с евродепутатите на БСП.

Това е втората среща с българските кандидати за Европейския парламент, на която КНСБ представи Манифеста си за европейските избори в края на май 2019 година.
КНСБ настоява българските евродепутати да подкрепят идеята за приемането на Европейската рамкова директива за насърчаване на колективното трудово договаряне, заяви Пламен Димитров.

"Без такъв документ, няма как да се борим срещу неравенствата", акцентира президентът на КНСБ.
Конфедерацията ще търси подкрепа сред нашите евродепутати и за препоръка от Съвета на Европа за конвергенция на заплатите. Целта е се дадат насоки на мултинационалните компании да увеличават възнагражденията в подразделенията си в Източна Европа спрямо положения труд от работника, обяви лидерът на КНСБ.

Основните проблеми в Европа са радикалният популизъм и крайният национализъм, които водят до непредвидими последствия в обществено-политически план, както и за бъдещето на европейския проект, заяви още Пламен Димитров.