Ръководството на КНСБ изразява своята съпричастност с миньорите от рудник „Бабино“

Ръководството на КНСБ изразява своята тревога и загриженост за здравето на протестиращите под земята вече трети ден, миньори в рудник „Бабино”. Подкрепя справедливите им искания за изплащане на дължимите суми за работни заплати и ваучери и за запазване на трайните работни места.

Представители на ръководството на Конфедерацията, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ и на основната синдикална организация в дружеството, участват трети ден в преговорите за разрешаване на острия социален проблем, довел до този масов протест под земята. И в настоящият момент към края на работния ден при протестиращите под земята са председателя на ФНСМ – инж. Валентин Вълчев и представители на основната синдикална организация в дружеството за обсъждане на последните договорености между представители на протестиращите, мениджърския екип и представители на КНСБ и КТ „Подкрепа”.
Ръководството на КНСБ и ФНСМ настояват да се изпълни поетия ангажимент от мениджърския екип на дружеството при преговорите на 11.10.2016 г. за създаване на работна група, която ежеседмично да обсъжда проблемите в рудник „Бабино” и Мини „Бобов дол”, като настояват при провеждане на първото заседание утре от 10.00 да участват и представители на Министерство на енергетиката и Министерство на труда и социалната политика.
Ръководството на КНСБ настоява да не се търси съдебна отговорност на българските граждани, защитаващи правото си на труд и справедливо заплащане, а за ефективен диалог и разрешаване на острия социален конфликт, защото крайното противопоставяне може да доведе до непредвидими последици.   
17.00 ч.