Детска изложба и грамоти в КНСБ Благоевград

Детски рисунки на тема „Мама и тате на работа” украсиха фоайето пред офисите на КНСБ Благоевград. Домакини, учители, лекари, шофьори и строители. Така виждат родителите си повечето от малчуганите, участвали със свои картини в изложбата. За труда си децата получиха грамоти от председателят на КНСБ Благоевград Емануил Манолов.

„Темата на изложбата е свързана с едно от изследванията на конфедерацията за съвместяване на трудовия и семейния живот. В законодателната ни рамка има записи и частично решени проблеми, но те са насочени в по-голямата си част към работещите майки. Никой не обръща внимание на работещите бащи от гледна точка на това, че трудът трябва да е равнопоставен и заплащането за една и съща работа на двата пола трябва да бъде поставено на едно място.”, каза Емануил Манолов.

Още дузина прояви са предвидени във връзка с 25 годишнината на синдиката, сред които и срещи с дванайсетокласници, на които им предстои да излязат на пазара на труда. В началото на май синдикалистите от Благоевград предвиждат да се проведе дискусия за младежката заетост като устойчиви работни места.

Източник: www.e-79.com