Есенни работнически игри се провеждат в Шумен

За пета поредна година КНСБ в Шумен провежда есенни работнически игри. Над 150 работници и служители във фирми от областта ще се състезават днес в четири вида спорт.

Шест са отборите, които ще спорят за отличията в турнира по мини футбол. Три тима ще мерят сили по войлейбол, три са записаните отбори за състезанието по дартс и още толкова за теглене на въже.

Редовни участници в есенният работнически турнир са фирмите „Алкомет”, „Автомагистрали Черно море”, ВиК, „Сън систем”, педагози от училищата в област Шумен.

Организатори на проявата са КНСБ, РСК ”Спорт и здраве” към КНСБ-Шумен, БРФ „Спорт и здраве” и Община Шумен.

 Източник: http://shumen.topnovini.bg/node/725610

Има споразумение между синдикатите и управата на болницата за изплащане на дължимите възнаграждения към персонала на болницата в Нови пазар

Днес, 7 април на празника на здравните работници се споразумяхме с Управителя на МБАЛ д-р Добри Беров д-р Маринова в присъствието на Кмета на община Нови пазар г-н Ивайло Камаджиев, зам.Кмета на Община Нови пазар г-жа Йорданова, д-р Авджъ, председателя на Общинския съвет на Нови пазар г-н Куцаров, финансисти, юриста на общината и ние Синдикати за изплащане на натрупаните възнаграждения към персонала на болницата.

КНСБ събира сигнали за нарушени права на работното ви място

„ВЪЗстани за правата си” – под това мото КНСБ даде старт на национална кампания, с която призовава всеки потърпевш с нарушени трудови, социални и синдикални права да търси справедливост и да сигнализира Конфедерацията.

КНСБ припомня за работата на открито

На първо място да припомним, че работата на открито при температура на въздуха под 10 °С е забранена за лица, не навършили 18 години (Наредба № 6 / 2006 г. за условията и реда за даване на разрешения за работа на лица, не навършили 18 години/.

Постигнатото от КНСБ в проектобюджета за 2016 година

В резултат на преговорите на ръководството на КНСБ с основните парламентарни групи в Народното събрание и след заседанието на Комисията по бюджет и финанси, което се проведе на 30 ноември 2015 год. Конфедерацията постигна:

Димитър Александров подписа споразумение за диалог с КНСБ-Шумен

Споразумение за социален диалог в община Шумен за периода 2011-2015 г. подписаха днес кандидатът за кмет на града от ПП ГЕРБ Димитър Александров и председателят на Регионалния съвет на КНСБ Анета Денева.

Шумен: Синдикатите готвят протести

“Българите сме трапезни революционери – на маса ядем, пием и негодуваме, но искаме някой друг да ни разреши проблемите”, каза за Радио Шумен председателят на стачния комитет към КТ ”Подкрепа” д-р Евгени Душков. Днес КНСБ обявиха, че ще подготвят съвместни национални протести с „Подкрепа”, ако доходите не бъдат увеличени и страната ни влезе в пакта “Евро плюс”. Д-р Душков заяви, че основания за протести има, но от КНСБ не са ги уведомили за намеренията си.

Шумен: С контролиран взрив събориха стара сграда в шуменската пивоварна

На 22 март около 14 часа с контролиран взрив беше съборена стара 4-етажна сграда в шуменската пивоварна на „Карлсберг България“ АД, която отпреди 6-7 години не работи, а преди това се е ползвала за производство на малц. На нейно място ще бъде изградена площадка за съхранение на амбалаж.
Разрушаването на сградата стана в рамките на програмата за модернизация на пивоварната, като с това започна финалният етап от реконструкцията на вътрешните площи.