КНСБ с безплатни консултации в Хасковско

Безплатни консултации ще бъдат провеждани от юристите и експертите на КНСБ в Хасково, съобщават от синдиката. Гражданите ще могат да получат професионална информация по въпроси за трудовите и социалните им права.

„Шанс за работа“ - гр. Хасково

  • 01

Днес 14.03.2016г. в ОДЗ №3 Хасково стартира реализацията на проект „Шанс за работа 2016“. 15 безработни лица до 29 години ще преминат обучение по ключова компетентност „Работа в екип“ и обучение по професия „Помощник възпитател“. Партньор по проекта е Община Хасково.

Иво Димов: Дофинансираме заплати в детските градини с 800 000 лв.

Категоричен съм, че за увеличение в заплатите на педагогическия персонал в детските градини на Димитровград не може да се говори преди първото полугодие на 2016 г., защото няма как общината да дофинансира само фонд „Работна заплата” там с над 800 000 лв. Това заяви в студиото на Дарик днес кметът Иво Димов.

Стачната готовност на персонала в детските градини на Димитровград се отлага

Учителските синдикати на КНСБ и „Подкрепа” в Димитровград отлагат стачните си намерения за персонала в детските градини. Това е решението след проведената днес среща между ръководствата на местните организации на Синдаката на българските учители и „Образование”.

Ще има ли стачка в детските градини на Димитровград?

Ще има ли стачка в детските градини на община Димитровград ще решават на обща среща в следобедните часове днес ръководствата на учителските синдикати при КНСБ и „Подкрепа”. Това съобщи лидерът на общинската структура на синдикат „Образование” при КТ „Подкрепа” Костадинка Ангелова.

Учители от детските заведения в Димитровград в готовност за протест?

В готовност за организирано недоволство са педагозите от обединените детски заведения в Димитровград, научи Дарик. На заседание с председателите на синдикалните организации от синдиката на българските учители към КНСБ е прието решение днес да стартира анкета за формата на протеста.

18 станаха митничарите с връчени заповеди за съкращение

Още 4-ма ще бъдат махнати, щом се завърнат от болнични 18 станаха служителите от свиленградската митница, които вече са получили заповеди за съкращение. Предстои да бъдат уволнени още четирима, но те са излезли в отпуск по болест. Щом оздравеят и се завърнат на работа, веднага ще им бъдат връчени депешите за напускане, подписани от началника на Агенция „Митници“ ген. Ваньо Танов.

Строителни работници срещу 1 500 USD месечно набира Бюрото по труда

Общо 3 500 професионални строителни работници за Израел набира Агенцията по заетостта чрез димитровградското Бюро по труда. Подобна възможност се предоставя съгласно подписана преди време Спогодба между правителствата България и еврейската държава.

С по 100 лева вдигат работните заплати в „Неохим“ АД

Ръководството обмисля възможността хората да получат бонуси и за второто тримесечие
Със 100 лева от 1 юли ще се вдигнат месечните трудови възнаграждения на близо 98 на сто от работещите в „Неохим“, обяви на заседание на Комисията по социално сътрудничество главният изпълнителен директор на компанията Димитър Димитров на 9 юни.