Пламен Димитров в Тракийския университет: Развиващият се свят става по-млад и по-голям, а развитият свят става все по-застаряващ и по-малък

 

КНСБ и ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СТАРА ЗАГОРА организираха MASTERCLASS WORK 4.0 на Форума във висшето учебно заведение, който беше посветен на дигитализацията, която вече променя целия пазар на труда и това, че цели професии изчезват и се появяват нови.

В същото време всички млади хора преживяват прехода от студентската скамейка до работното си място. Този преход може да бъде фатален на фона на бързо променящите се технологии, които са на път да изместят човека в някои сфери на пазара на труда. Колкото по-добре са информирани хората за съвременните дигитални тенденции, толкова по-лесно ще си намерят работа и толкова по-голяма ще е ползата, както за тях и обществото като цяло.

Беше дискутирана необходимостта от създаване на система, при която, от една страна, образователното ниво да е колкото се може по-високо, а от друга, да не създава допълнителни проблеми при навлизане на младите хора в сферата на платения труд.

Лекции по темата изнесоха президентът на КНСБ Пламен Димитров и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева пред широка публика от представители на местна и държавна власт, директори на институции и училища, преподаватели и студенти.

КНСБ събира сигнали за нарушени права на работното ви място

„ВЪЗстани за правата си". Под това мото КНСБ даде старт на национална кампания, с която призовава всеки потърпевш с нарушени трудови, социални и синдикални права да търси справедливост и да сигнализира Конфедерацията.

В „Мини Марица-изток" подновиха Въгледобива

Около двадесетина дни ще бъдат нужни за възстановяване на загубите от стачката в "Мини Марица-изток". След едноседмичен миньорски протест и след 15 часа преговори в неделя сутринта бе подписано споразумение между синдикатите и ръководството на дружеството.

Мини Марица-изток ЕАД ще подпише договор за 21,5 млн. евро

На 20 октомври от 11,00 часа, в присъствието на министъра на икономиката енергетиката и туризма Трайчо Трайков, ще бъде подписан договор за рехабилитация на подстанциите на главния трансформатор и изграждане на нови мобилни подстанции заедно със съответните КРУ и свързващото оборудване.

Ст. Загора: Вадят от експлоатация двата котела на ТЕЦ „Брикел” от днес

Регионалната екоинспекция в Стара Загора започва от 3 май действия за извеждане от експлоатация на двата котела на ТЕЦ „Брикел". Те бяха оставени да работят до края на април по решение на Министерския съвет от 17 ноември 2010 година.

Стара Загора: Медиците от МБАЛ ще протестират на 15 април

Синдикалните организации в Многопрофилната болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора взеха решение за общ протест на 15 април - денят, в който ще се проведе извънредното общо събрание на акционерите.

Стара Загора: Над 1000 лв. заплати в ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“

„В ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“, собственост на американската компания „Ей И Ес“, вече са назначени 413 постоянни работници с трудови договори, които получават заплати над 1000 лв.“ Това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, който бе на работно посещение в новопостроената централа. Назначените работници са от Старозагорски регион.

Стара Загора: Американци купуват ТЕЦ "Марица Изток 3" за 230 млн. евро

Италианската енергийна компания "Енел" продава своя дял от 73 % в ТЕЦ "Енел Марица Изток 3" на американския инвестиционен фонд "Контуър Глоубъл" (Contour Global). Това бе съобщено при представянето на годишните финансови доклади на компанията Енел в Лондон. "Контуър Глоубъл" ще плати за сделката 230 млн. евро. Останалите 27 % от ТЕЦ "Енел Марица Изток 3" са собственост на българската Национална електрическа компания /НЕК/. ТЕЦ "Енел Марица Изток 3" има мощност от 908 мегавата и дял от 10 % в инсталираната мощност на България.

Казанлък: Държавата вече няма да си пази квоти във военните дружества

Държавата вече няма задължително да си запазва 34% в дружествата от отбранителната промишленост. Такова решение ще бъде гласувано утре на заседанието на Министерския съвет (МС) по предложение на икономическото министерство. Така например страната ще може да приватизира и останалите 35.78% от капитала на "Арсенал", Казанлък.

Стара Загора: МВР осъдено да плати 5000 лв. на пребит миньор

5000 лв. обезщетение трябва да плати МВР-Стара Загора на миньора Кольо Колев, пребит по време на митинг, организиран от синдикатите в "Мини Марица изток" през лятото на 2007 г. Това реши административният съд в града по дело за отговорността на държавата. Според съдия Райна Тодорова полицаите неправомерно са използвали физическа сила и така са причинили не само рани по лицето и гръдния кош на Колев, но са му причинили и стрес, емоционален шок, унижение на личността и човешкото достойнството. Целият иск на Колев бе за 15 хил. лв.