Смолянските синдикати протестират срещу пенсионната реформа

Синдикатите в Смолян ще подкрепят националния протест срещу пенсионната реформа, който ще се проведе на 11-ти декември пред Министерски съвет и Парламента.

"Трябва да се разбере, че работниците са гневни и всички стоят зад искането да не се пипа възрастта за пенсиониране през следващата година за всички категории труд. Синдикатите настояват за корекции в проектобюджета на България за 2015 година”, каза председателят на КНСБ в Смолян Тодор Капитанов.

Според него синдикатите няма да приемат каквото и да е увеличение на пенсионната възраст за следващата година, макар че правителството предвижда ръст с 4 месеца за трета категория. „Има обещания за увеличение с 2 месеца, но това също не ни устройва“, допълни Капитанов. Той призова всички синдикални членове в региона да се включат в протестите и се закани, че ако някой от работодателите попречи за присъствието на подчинените му, въпросът ще се решава в централата на КНСБ и Националния стачен комитет.

Националният протест ще премине под мотото „Не на пенсионна реформа, орязваща права на българските граждани и бюджет, предлагащ единствено доживотен труд за мизерна заплата!”

ИЗТОЧНИК: dariknews.bg