10 пожарникари от Рудозем ще протестират в София заради предстоящите съкращения на щатове

10 пожарникари от Рудозем ще участват в днешния протест в София, по повод предстоящите съкращения на щатове. Това каза за Радио „Фокус” Тодор Капитанов – председател на КНСБ – Смолян.

По неговите думи в КНСБ – Смолян до момента нямат информация от другите градове в областта дали ще пътуват и други и работещите в системата на пожарната безопасност и защитата на населението, тъй като няма организиран транспорт и на място си създават организация. „Те тръгват, за да защитят работните си места”, каза Капитанов и допълни, че днес и той ще присъства на протеста. От КНСБ – Смолян напълно ги подкрепят и смятат, че съкращаването на щатове ще наруши безопасните и здравословни условия на труд за работещите в системата, но и ще застраши безопасността и защитата на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Протестиращите ще изразят несъгласие с намерението на политическото ръководство на МВР да съкрати 292 щата от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Протестът ще протече под мотото „Стоп на разрухата в сферата на пожарната безопасност и защитата на населението“.

ИЗТОЧНИК: http://pik.bg