КНСБ събира сигнали за нарушени права на работното ви място

„ВЪЗстани за правата си” – под това мото КНСБ даде старт на национална кампания, с която призовава всеки потърпевш с нарушени трудови, социални и синдикални права да търси справедливост и да сигнализира Конфедерацията.

Безработни от Нови пазар ще бъдат обучени за болногледачи

Безработни от община Нови пазар ще преминат обучение за болногледачи в местната болница, след което ще им бъде осигурен 3-месечен стаж. Дейностите са по проект на КНСБ „Шанс за работа” и започват от днес с подбор на кандидатите.

Димитър Митев в диалог с АНПТ „Сливен” и Симфоничния оркестър за бъдещето на двата културни института

  • 01

В рамките на мандата на този общински съвет не се предвижда закриване на Симфоничния оркестър и на Ансамбъла за народни песни и танци, заяви председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

Протест в защита на Сливенския симфоничен оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци „Сливен“

Съставите на сливенския симфоничен оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци протестираха в 11 ч. тази сутрин пред сградата на Община Сливен. Музикантите настояват за разговор със сливенския кмет Стефан Радев за тяхното бъдеще. 

Граждани и железничари внесоха подписка в Общинския съвет срещу промяна на графика за движение на бързия влак „Чайка”

Подписка от граждани и синдикалисти внесоха днес в Общинския съвет в Сливен Тодор Иванов – председател на Районния съвет на КНСБ, Димитър Димитров, представител на синдиката на железничарите към КНСБ, и началникът на гара Сливен Илия Илиев. Те се срещнаха с председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югоизточен район

Председателят на РС на КНСБ Сливен Тодор Иванов взе участие в проведеното днес съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югоизточен район,

Синдикатите от ТЕЦ Сливен алармират

В Декларация до Централите на двата синдиката, синдикалните лидери от Топлофикация Сливен изразяват притеснението си от приетите промени  в Закона за изменение и допълнение на закона за енергетика  - чл.162 ал.1 и 2, по смисъла  на  направената промяна за генериращите съоръжения, произвеждащи електро и топлоенергия, се извеждат частично на свободния пазар.

Съгласуван е държавният план-прием за 2015/2016 г. в професионалните гимназии и училища

На 27.01.2015 г. се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост /ПКЗ/ към Областния съвет за развитие на област Сливен. То беше председателствано от областния управител Димитър Сяров.

Два автобуса тръгват от Сливен за митинга на КНСБ утре

120 души, представители на сливенски структури на КНСБ, ще вземат участие утре в Националния протестен шествие-митинг най-голямата представителна синдикална организация у нас. Шествието от пл. „Македония" № 1 до Министерския съвет ще се проведе от 11.30 ч. до 11.50 ч.