Спортни игри организирани от РС на КНСБ в Силистра по случай 25 годишнината от учредяването на Синдиката

С отборен турнир по спортна стрелба  за мъже и жени Регионалния съвет на КНСБ в Силистра на 13 февруари тази година стартира проявите посветени на 25-годишнина на от създаването на Конфедерацията. Всички участници получиха шапка с юбилейното лого на Синдиката.

Стрелбата според регламента  бе  в упражнение 5+10 изстрела с пневматична пушка. В надпреварата се включиха 15 отбора  с 45 състезатели, представляващи кооперации,  фирми  и учреждения от региона. Сред традиционните отбори бяха: Женско Сдружение „Ек. Каравелова”, Община Силистра, „Хром”АД, ОПУ(Областно пътно управление), ОССУ, „Фазерлес”АД, ЗК„Нива”-с.Иширково,ДГС Силистра(Държавно горско стопанство), „Стомана”АД и женски отбор на РС на КНСБ Силистра.  Турнира предостави много приятни емоции на публиката,  премина  в спортсменски дух между състезателите и редица отлични изстрели по мишените.

ИНДИВИДУАЛНО КЛАСИРАНЕ – ЖЕНИ

  1. Дарина Жекова( ОПУ I) – 94т.
  2. Снежана Енчева( „ХРОМ” АД) - 91т.
  3. Добринка Момчева( „ХРОМ” АД) – 89т.

ИНДИВИДУАЛНО КЛАСИРАНЕ – МЪЖЕ

  1. Добрин Борисов( Община Силистра) – 94т.
  2. Чавдар Койчев( ДГС) – 92т.
  3. Стоян Дойков(ДГС) – 90т.

На 21 февруари се проведе турнир и по тенис на маса. Заявки подадоха 8 отбора  разпределени според жребий в две групи. В първата КОС (Компютърни офис системи); „Стомана“ АД; Община Силистра  ЗК „Нива“(с. Иширково), а във втората ОДБХ(Областна дирекция по безопасност на храните); „Фазерлес“ АД; „Хром“ АД; СПИ „Христо Ботев“ (с. Варненци).След  интересни и равностойни срещи, изпълнени с много драматични моменти и изключителен феърплей между участниците се получиха следните резултати:

Финал 1-2 място:  КОС – Фазерлес АД 3:0.

3-4 място: ОДБХ – Стомана АД  3:1.

Председателят на РС на КНСБ Силистра награди с купи и медали класираните на първите три места в двете прояви и сподели, че ръководената от нея структура ще продължава да работи по проекти, да организира и подкрепя инициативи в интерес на работещите от региона.