Проект на КНСБ-Силистра е преквалифицирал 85 безработни

85 безработни силистренци са преквалифицирани по проекта „Шанс за работа” на КНСБ, съобщи председателката на Районния координационен съвет на синдиката Димитричка Пейкова в навечерието на 25-тата годишнина от основаването на Конфедерацията, цитирана от БНР.

Пейкова допълни, че работата по проекта ще продължи и през тази година. Две поредни години КНСБ в Силистра организира курсове за болногледачи, допълни още Пейкова. „Това са лица на възраст над 55 години. От тези 85 са назначени 11 на работа в болницата и 10 – в дом за стари хора в социалния патронаж“, каза Пейкова.
През настоящата година шанс за работа ще намерят още 75 безработни, половината от които – млади хора. „За първи път ще имаме групи за младежи до 29 години, които ще се преквалифицират в професия помощник-възпитател в детски заведения и социален асистент за подпомагане на деца. Освен това 30 човека, които са над 50 години, ще си останат за болногледачи“, информира Димитричка Пейкова. Следващата седмица КНСБ в Силистра организира кръгла маса на тема пазарът на труда и младежката безработица в района. Проявата е част от програмата за честване на 25-годишнината от основаването на синдиката, която КНСБ ще отбележи на 18 февруари.