КНСБ в Силистра отличи работодатели за принос в социалния диалог и социалното партньорство

КНСБ в Силистра отличи работодатели за цялостен принос в социалния диалог и социалното партньорство по случай двайсет и петата годишнина от създаването на конфедерацията.

Областна администрация Силистра поздрави КНСБ с 25-годишнината на конфедерацията

В навечерието на 3 март – Национален празник на Република България, Регионалният съвет на КНСБ в Силистра проведе тържество, с което отбеляза 25-годишнината от създаването на най-голямата синдикална структура в страната.  На поканата за участие в него, отправена от председателя на Регионалния съвет г-жа Димитричка Пейкова, се отзоваха представители на организациите от различни браншове, както и представители на държавни и местни институции. Областна администрация Силистра бе представена от заместник областния управител Младен Минчев, който поздрави юбилярите и участва в тържеството.

СО на ФНСЗ – КНСБ при земеделска кооперация „Нива-93“ се включи активно в честванията на 25-годишнината на КНСБ, проведени в Силистра

По повод честванията и за да популяризира спорта сред работещите синдикалисти от всички организации на територията на областта,  Регионалният съвет на КНСБ в гр. Силистра организира поредица от спортни състезания, включващи стрелба с пневматична пушка и тенис на маса.

Спортни игри организирани от РС на КНСБ в Силистра по случай 25 годишнината от учредяването на Синдиката

С отборен турнир по спортна стрелба  за мъже и жени Регионалния съвет на КНСБ в Силистра на 13 февруари тази година стартира проявите посветени на 25-годишнина на от създаването на Конфедерацията. Всички участници получиха шапка с юбилейното лого на Синдиката.

Проект на КНСБ-Силистра е преквалифицирал 85 безработни

85 безработни силистренци са преквалифицирани по проекта „Шанс за работа” на КНСБ, съобщи председателката на Районния координационен съвет на синдиката Димитричка Пейкова в навечерието на 25-тата годишнина от основаването на Конфедерацията, цитирана от БНР.

КНСБ Силистра събра 418 подписа в подкрепа на Европейската гражданска инициатива за безусловен базов доход

Силистренската организация на КНСБ участва в подписка в  подкрепа на Европейската гражданска инициатива за безусловен базов доход и са  събрани 418 подписа. Това  съобщи председателката на Регионалния съвет на конфедерацията Димитричка Пейкова.

Пак глобиха „Свилоза” за замърсяване на въздуха

13 ИЗВЪНРЕДНИ ПРОВЕРКИ ИЗВЪРШИХА ЕКОИНСПЕКТОРИТЕ ПРЕЗ ЯНУАРИ. Проверени са фирми за спазване на екологичното законодателство, жалби и сигнали на граждани. В резултат на проверките са съставени четири акта за нарушения, издадена е една заповед за спиране на дейност, възобновена е една текуща месечна санкция.

Силистра: „Синева” отново спря работата си

За пореден път днес силистренската фирма „Синева”, която почиства града, спря работата си заради липса на средства. Според ръководителя на предприятието Пеньо Пенев сега няма пари за горива, а общината неритмично изплаща средствата, които дължи за почистване. Заместник-кметът на силистренската община Милен Пенчев каза, че не е информиран за спирането на работата на „Синева”. Той смята, че проблемите са резултат от лошото управление на фирмата.