Пловдив: Протест на таксиметрови шофьори

Tаксиметрови шофьори протестираха в района на Гребната база, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Колите бяха около 150-200.
"Искаме да се направи синдикат, който да защитава нашите интереси. Настояваме да се премахнат ограниченията в цените", каза Петър Спасов, един от участниците в протеста.

Припомняме, че преди време се взе решение, ако курсът на таксито е между 3 и 5 лева, пътникът да плаща само 3 лв, а когато е над 5 лв. се прави отстъпка от 20% върху цената. Стана ясно, че таксиметровите шофьори са решили да се съберат на протест, за да защитят исканията си. На митинга не е присъствал нито един член на общинската управа на града. Един от участниците в протеста каза, че: " Идеята да се съберем заедно, е за да решим да бъдем единни в своите искания" и допълни "Една птичка пролет не прави". Разбра се, че протестът не е бил официално организиран. На въпроса на репортера ни, кога ще стане факт синдикатът, който таксиметровите шофьори искат да образуват, протестиращите  отговориха, че това ще стане в най-скоро време. "Ще наемем юристи, за да може синдикатът да бъде направен по законния ред", казаха още те. По отношение на ограничението на цените, което собствениците на таксиметровите фирми, наложиха върху таксиджиите, участниците в протеста смятат, че те са за тяхна лична сметка. Това е причината те да не са съгласни с тях.

http://news.plovdiv24.bg