С отличие за синдикално партньорство е удостоен кметът на Златоград

В тържествена, предконгресна за Съюза на българските учители атмосфера, на 10 декември в една от залите на парк-хотел „Москва” в столицата, председателят на СБУ Янка Такева и представителят на Европейския синдикален комитет по образование Мартин Ромер връчиха годишните награди за тази година – за „Най-добър синдикален партньор” на българската учителска организация.

С награда в тази категория бе удостоен и кметът на община Златоград Мирослав Янчев, който лично прие почетния диплом от г-н Ромер. Същата награда получиха и кметовете на Севлиево, Кърджали, Ивайловград и Враца, директори на училища, дългогодишни синдикални председатели от различни градове на страната.
На тържеството присъстваха и министърът на образованието и науката Сергей Игнатов, както и кметът на София Йорданка Фандъкова, удостоени със златната значка на Съюза на учителите.
За преминалия Дванадесети синдикален конкурс „Журналист на годината”, наградата бе връчена на журналистката от Радио „К 2” и анализатор в седмичния вестник „Седем” Ива Николова.
След церемонията кметът на Златоград се възползва от присъствието на министъра на образованието, за да разговаря с него по актуални проблеми на училищата в Златоградска община, сред които възможността да получим предвидените средства за обучението на 5-годишните ученици, стартиращо през тази учебна година, тъй като не успяхме да ги получим навреме, поради по-късно изпратеното в министерството решение на ОбС по проблема.


Бр. 22/2010 на "Златоградски вестник"