Финансова помощ до 200 млн. лв. за модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив

Правителството разреши на управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт” в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Национална компания „Железопътна инфраструктура”.
Средствата до 200 млн. лв. са за реализацията на проекта „Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив, част от Трансевропейската железопътна мрежа”, който включва три отделни договора за модернизация на участъка, Септември – Пазарджик, Пазарджик – Стамболийски и Стамболийски – Пловдив.

Асеновград: Нова вълна безработица се надига от търговията, намалява заетостта и в тютюнопреработката

Безработицата в асеновградско не може да бъде заобиколена тема, даже и в предпразничните дни около Великден. Само двадесет и пет стотни не достигат, за да се закръгли регистрираната безработица в общината на точно десет процента, стана ясно през седмицата. Дирекция „Бюро по труда” организира открита трудова борса, на която покани фирми с потенциал за наемане на работници и асеновградчани, търсещи работа. От общо поканени почти тридесет фирми, на форума във фоайето на Градската библиотека се появиха не повече от шест работодателя.

Пловдив: Протест на таксиметрови шофьори

Tаксиметрови шофьори протестираха в района на Гребната база, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Колите бяха около 150-200.
"Искаме да се направи синдикат, който да защитава нашите интереси. Настояваме да се премахнат ограниченията в цените", каза Петър Спасов, един от участниците в протеста.

Пловдив: Колежани на половин работен ден в общината

37 студенти от Европейския колеж по икономика започват работа в общината по програмата за обучение в реална работна среда. В практикума са включени третокурсници от специалностите “Бизнес администрация” и “Мениджмънт на туристическите услуги”.

Пловдив: И синдикатите съдят Батаклиев, очакват стачка

Съветникът от БСП уволнил двама синдикални лидери след избора им Декларации за 50% глоба, уволнение и съд, подписвали в Градски транспорт
Общинският съветник от БСП и мажоритарен собственик на Градски транспорт Ангел Батаклиев уволни двама синдикални лидери на следващия ден след избирането им за такива, съобщи лидерът на КНСБ Пловдив Татяна Миран.

С отличие за синдикално партньорство е удостоен кметът на Златоград

В тържествена, предконгресна за Съюза на българските учители атмосфера, на 10 декември в една от залите на парк-хотел „Москва” в столицата, председателят на СБУ Янка Такева и представителят на Европейския синдикален комитет по образование Мартин Ромер връчиха годишните награди за тази година – за „Най-добър синдикален партньор” на българската учителска организация.