КНСБ призова за масово участие в организирания от тях национален протест

Масово участие в организирания от КНСБ Национален протестен шествие-митинг на 11 декември, за това призовава работниците и служителите от системата на железопътния транспорт на Република България Изпълнителното бюро на Синдиката на железничарите в България - КНСБ.

В призива се посочва, че внесеният в Народното събрание проектобюджет за 2015 година е „крайно рестриктивен и пагубен за оцеляването на държавния железопътен транспорт". Според синдиката приемането му гарантира съкращаване на всеки четвърти влак и всеки четвърти работник или на над 140 влака и повече от 1500 работници само в „БДЖ – Пътнически превози" ЕООД.
Също така намаляване на приходите на ДП „НКЖИ" от инфраструктурни такси и последващо пропорционално намаляване на персонала.
Синдикатът на железничарите в България алармира още, че за „БДЖ - Товарни превози" ЕООД управляващите предвиждат „Оздравяване" чрез съкращаване на хора и дейности и последваща продажба на Дружеството.
Припомняме, че около 200 плевенчани също ще се включат в протестните действия, които започват в 11:30 часа пред сградата на КНСБ в София.

ИЗТОЧНИК: http://www.posredniknews.com/site/obshtestvo/problemi/53025-knsb-prizova-za-masovo-uchastie-v-organiziraniya-ot-tyah-natzionalen-protest