Стачката на „Напоителни системи” в Плевен се отлага

В разговор с Янчо Андонов, регионален лидер на КНСБ – Плевен, разбрахме, че протестите, предвидени за петък в Плевен се отменят и плевенските синдикалисти ще се присъединят към стачкуващите в София.

Това решение е било взето днес от представителите на синдикатите в София. Попитахме дали решението се дължи на срещата, проведена вчера от президента на КНСБ Пламен Димитров и министър-председателя Пламен Орешарски и дали се е стигнало до някакво решение относно заплатите на работещите в „Напоителни системи", но на този етап няма информация, че искането за незабавно изплащане на поне една заплата, ще бъде удовлетворено.
По думи на Янчо Андонов, Петър Стоянов продължава да гладува и днес, въпреки че стачните дейности ще се забавят. Още на пресконференцията, която се проведе вчера, Петър Стоянов заяви, че няма да прекрати гладната стачка и дори да се наложи по здравословни причини да спре, някой друг от колегите му ще поеме щафетата. На въпроса на „Посредник" дали е обмислял да потърси друга работа, той отговори, че няма намерение да напуска, обича си работа и е стриктен в нейното изпълнение.