КНСБ: гладната стачка е лично решение, но причините са еднакви за всички

Николай Илиев от КНСБ - Плевен потвърди, че вече двама работници от "Напоителни системи" – Плевен са в гладна стачка.

Експертът ни информира, че във фирмата не са получавани никакви пари, не само заплати, от Коледа насам. По неговите думи, е направено едно-единствено изключение - за гладуващия от 3 дни Петър Стоянов. Управителката му е дала 150 лева, защото, по думите на Илиев, нямал абсолютно никакви доходи и няма с какво да преживява. Колегата му Цветан Нинов, който гладува от днес, бил млад мъж, назначен скоро, с много ниска заплата – 300 лева на месец и споделил, че е предприел тази стъпка от солидарност с Петър.
Причините за втората гладна стачка на Петър Стоянов са абсолютно същите като миналата пролет, каза синдикалистът. Нещата се повтарят и са такива не само в Плевен, а в цялата страна.
От КНСБ са в постоянна връзка със стачкуващите, посещават ги, носят им вода. Техните надежди са в министъра на земеделието, Димитър Греков, каза Николай Илиев. И добави, че изчкават дали ще вземе решение за трайно решение на проблемите в държавното дружество, но са в готовност да оглавят протестите.

ИЗТОЧНИК: http://www.posredniknews.com/site/obshtestvo/problemi/47211-knsb-gladnata-stachka-e-lichno-reshenie-no-prichinite-sa-ednakvi-za-vsichki