Плевен: Сейшелска фирма купи ТЕЦ-а

Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на пряк едноличен контрол от страна на “Корнворт”, Република Сейшели върху „Топлофикация Плевен“.
Корнворт не упражнява контрол върху други лица и не осъществява дейност на българския пазар. Предвижда се след продажбата купувачът да инвестира в модернизиране и обновяване на оборудването.

“Топлофикация Бургас” и “Мина Черно море” купени от Сейшелски фирми
Комисията за защита на конкуренцията разреши на фирма Worthford Ltd, Република Сейшели да придобие пряк едноличен контрол върху „Топлофикация Бургас” ЕАД и косвен едноличен контрол върху „Булгархидропоник ООД, Бургас”. Както е извество бургаската топлофикация е собственост на бизнесмена Христо Ковачки. 100 % в ръцете на фирма от Сейшелските острови преминава и друго предприятие на бизнесмена- „Мина Черно море - Бургас” ЕАД.  “Фирма Sevar Ltd не упражнява контрол върху други лица и не осъществява дейност на българския пазар. След осъществяването на продажбата купувачът ще притежава 100% от акциите на “Мина Черно море - Бургас”, се казва в становището на КЗК