Янчо Андонов: Синдикални членове са уволнени от големи търговски вериги в плевенско

На територията на област Плевен са били уволнени синдикални членове от големи търговски вериги от българските мениджъра, докато във водещи европейски страни заетите синдикални членове в тази сферата имат сериозна структура. Това съобщи днес на пресконференция Янчо Андонов, регионален лидер на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) в Плевен. Представителство членовете на КНСБ е близо 25% от работещите предприятия, организации, администрации в страната, отчете Янчо Андонов.

КНСБ-Плевен: работата без трудов договор е най-честото констатирано нарушение

Общо 9669 са членовете на КНСБ в област Плевен, като към края на 2014 г. регионалнатаструктура на синдиката наброява 262 организации, обединяващи работници и служители поместа. 

КНСБ отбелязва 25 години - близо 10 000 са членовете в Плевенска област

Общо 9669 са членовете на КНСБ в област Плевен. Към края на 2014 г. регионалната структура на синдиката наброява 262 организации, обединяващи работници и служители по места.

Около 200 плевенчани протестираха срещу пенсионната реформа

Плевенчани масово се включиха в националните протестни действия, организирани от КНСБ и КТ „Подкрепа” в София на 11 декември. Общо три автобуса с близо 150 представители на синдиката от Плевен са отпътували вчера сутринта към столицата, информира Янчо Андонов, регионален лидер на синдиката за област Плевен, а още около 50 са се придвижили с влак до там.

КНСБ призова за масово участие в организирания от тях национален протест

Масово участие в организирания от КНСБ Национален протестен шествие-митинг на 11 декември, за това призовава работниците и служителите от системата на железопътния транспорт на Република България Изпълнителното бюро на Синдиката на железничарите в България - КНСБ.

КНСБ - Плевен стяга редиците за протест срещу пенсионната реформа

КНСБ-Плевен стяга редиците си за включване в национален протест срещу предлаганата пенсионна реформа и проектозакона за държавния бюджет за 2015 г. Денят на протеста се очаква да бъде следващата седмица, евентуално след 9 декември.

Плевенски синдикалисти излизат на протест заради пенсионната реформа

Около 200 човека от плевенско ще излязат на протест другата седмица, ако бъде прието предложението заувеличаване на възрастта за пенсиониране с още 4 месеца от 1 януари 2015 година. Това заяви Янчо Андонов, лидер на КНСБ за област Плевен, по време на пресконференция в БТА.

Плевен: Има реална опасност Топлофикация - Плевен да спре работа, предупреждават синдикалисти

Работници и служители от „Топлофикация“ - Плевен, под ръководството на синдикалната организация при НСФЕБ при КНСБ подновиха протестите си. Днес протестиращите блокираха за час пътя за Русе при разклона за с.Згалево. Протестът на енергетиците продължава до петък. Причината за него са неадекватните действия от страна на НЕК относно разплащането на произведената електрическа енергия от енергийните дружества, заявиха от ТЕЦ-Плевен.

Плевен: От Топлофикация - Плевен днес отново излизат на протести

Работниците и служителите на „Топлофикация - Плевен", под ръководството на първичната синдикална организация при КНСБ в Дружеството, подновяват от днес протестите си срещу неадекватните действия на НЕК по отношение на разплащането на произведената електрическа енергия от енергийните дружества.