50 бивши служители на „Сокол” АД, Пещера, протестират за неизплатени от 2009 г. заплати

Над 50 бивши служители на фирмата за производство на дървен материал „Сокол“ АД, Пещера, протестираха с искането да бъдат изплатени заплатите им от 2009-та година, съобщи Dariknews. Служителите настояват за подписване на споразумение с ръководството, което да се ангажира с конкретни срокове. По информация на Областна инспекция по труда – Пазарджик, сумата, която бившите работници трябва да получат, е 300 хил. лева.

Повсеместен спад на броя на безработните през май отчетоха в Пазарджишка област от Бюрото по труда

От данните за безработицата изчезнаха процентите – информацията от БТ за месечните нива на безработица в областта, която се предоставя на медиите, вече не е в проценти, а в числа, съобщиха днес оттам.

Пазарджик: С 80 хил. лв. през май ще насърчават местния бизнес да назначава безработни

С финансови средства на обща стойност 80 хил. лв. разполага дирекция „Бюро по труда” – Пазарджик през месец май 2011 г., за насърчаване на работодателите за сключване на договори по насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта /ЗНЗ/, съобщават оттам.

Велинград: Обещаният протест на 200 работници от „Орион 2001” пред Областната дирекция по безопасност на храните не се състоя

За месец кланицата хлопва кепенци за втори път, а междувременно задълженията на фирмата нараснаха на 52 хил. лв.
В 8:30 ч. на 09.05 пред офисите на Областната дирекция по безопасност на храните (бивша РВМС) нямаше навалица. Обещаният от управителите на фирма „Орион 2001” – Иван и Красимир Папазови, протест не се състоя по неизвестни засега причини. На опитите ни да разберем какво възнамеряват да правят служител на фирмата обясни, че от сутринта управителите преговарят за възобновяване на дейността й, къде и с кого – неизвестно.

Пазарджик: Уволнението на д-р Петко Митев като съдебен лекар в МБАЛ, е незаконно, реши съдът

С решение от 26 април пазарджишкият районен съд призна уволнението на д-р Петко Митев – лекар в Съдебна медицина (по-рано шеф на МБАЛ), за незаконно и го възстанови на работа, като му присъди и обезщетение за период от 6 месеца в размер 7 659.96 лв.