Експерти от КНСБ консултират безплатно за трудовите и социалните ни права

Безплатни консултации ще бъдат провеждани от експертите на КНСБ – Ловеч, съобщиха от там. Гражданите ще може да получат професионална информация по въпроси за трудовите и социалните им права. Инициативата e по повод националната кампания „ВЪЗстани за правата си”, с която КНСБ призовава всеки потърпевш с нарушени трудови, социални и синдикални права да търси справедливост и да сигнализира конфедерацията.

Учителите ще учат испански по програма

Правителството одобри проект на меморандум за разбирателство между министерствата на образованието на България и Испания за прилагане на програмата „Еуропроф” за обучение по испански език на български учители от държавните и общински училища.

Ловеч: Лек спад бележи безработицата

Лек спад бележи безработицата в Ловешко през месец май. Общият брой на регистрираните в Бюрата по труда в региона е 8 530 души. Това е със 170 по-малко в сравнение с април. През същия период на миналата година безработните са беле с над 1 500 души повече. За това информира Минчо Диков, директор на Регионалната служба по заетостта в Ловеч.

Ловеч: Ниска безработица отчита Бюрото по труда

9 113 души са регистрираните през месец март в Бюрата по труда на територията на Ловешка област. Това е най-ниската цифра от една година насам, съобщи Светла Доровска, началник отдел в Регионалната служба по заетостта в Ловеч.

Ловеч: 11 трудови злополуки в Ловешко за първите три месеца на годината

За първото тримесечие на тази година са допуснати 11 трудови злополуки на територията на Ловешка област. Това каза инж. Митко Митев, директор на инспекцията по труда в Ловеч.

Ловеч: Безработицата в Ловеч и Троян под средната за страната

12,3% е равнището на безработицата през месец февруари на територията на област Ловеч спрямо 13,76 за същия месец м.г. Това съобщи Минчо Диков, директор на Агенцията по заетостта в Ловеч. От общо 8 общини в областта, в пет безработицата е намаляла. Най-много безработни са регистрирани в община Угърчин - 24,83 %, следвана от община Ябланица - 21,98%,

Ловеч: 180953 лева забавени трудови възнаграждения са изплатени след намесата на Инспекцията по труда

В изпълнение на дадените от инспекторите по труда задължителни предписания от началото на годината до 17.03.2011 г. работодателите са изплатили на работниците и служителите забавени трудови възнаграждения и обезщетения с общ размер 180953 лева, съобщи инж. Митко Митев - Директор Д “ИТ” - Ловеч
На работодателите, които не изплатиха забавените трудови възнаграждения  в указания им едномесечен срок са съставени актове за неизпълнение на задължителни предписания. От началото на месец март 2011 г. са санкционирани 5 предприятия, като размера на наложените санкции ще бъде в интервала от 1500 до 15000 лева в зависимост от тежестта на нарушението.

Ловеч: Протест на земеделски прозиводители

Над 70 души и над 30 машини се очаква да участват в протеста на зърнопроизводителите в Ловешка област, който ще се проведе на 21 март. Това съобщи Димитър Мачуганов, председател на Асоциацията на зърнопроизводителите в Ловеч.

Ловеч: Расте безработицата във всички общини

Безработицата във всички общини в Ловешка област е нараснала през първия месец на годината спрямо декември 2010 г., съобщи Минчо Диков, директор на Регионалната служба по заетостта. 9723 са регистрираните безработни и те са с 493 повече от последния месец на миналата година.