Бобов дол: Над 500 бобовдолци излязоха на протест в защита на болницата в града

Над 500 бобовдолци излязоха на протест в защита на здравното заведение в общината. Протестиращите настояваха да бъде възстановена дейността на закритата общинска болница, инициативен комитет беше подготвил и декларация с пет искания, отправени до премиера Бойко Борисов.

Сред тях се открояваше искането за въвеждането на стандарт „защитена болница” не само за МБАЛ „Д-р Стоян Сантев” в Бобов дол, но и за всички здравни заведения в райони с рискови производства и концентрация на работници. Наред с това се искат и незабавни промени в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол, така че при преструктуриране на болниците или евентуалната им продажба да се даде възможност постъпилите средства да се използват за покриване на натрупаните задължения. Именно заради тази спънка в законодателството, въпреки обявената отпреди година процедура за приватизация на затъналата в дългове болница, купувачи няма.
Представители на инициативния комитет начело с председателя Георги Александров ще потърсят лична среща с премиера Бойко Борисов.
www.nablyudatel.com